Amasya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim; Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik koordinasyonunda silah kullanım yetkisi olan teknik personellerin katılımıyla, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman kişiler tarafından Yedikır Mevki Emniyet Atış Poligonunda gerçekleştirildi.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Halil Oflu; "Silah kullanımında yapılan hatalar telafisi mümkün olmayan önemli sonuçlar doğurabilir.
Ormanlarımızı korumakla görevli personelimizin silah taşıması bir ayrıcalık için değil, silah kullanmasını gerektiren şartlar oluştuğunda, kendisinin ya da başkalarının can güvenliğini sağlamak ve caydırıcılık oluşturmasını sağlamak içindir. Bu nedenle yetkili personelimiz görevde kullanacağı silahları güvenli bir şekilde kullanma becerisine ve bilgisine sahip olması gerekmektedir.
Bunun için hizmet içi eğitimler düzenleyerek konusunda uzman emniyet güçleri tarafından personelimizin bu konuda eğitim almasını sağlıyoruz.
Kuruluşumuzdan bugüne ormanlarımıza karşı işlenen suçlara yönelik olarak verdiğimiz mücadelede bir çok şehit verdik. Bu vesileyle Tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.
Bu nedenle “Silah Bilgisi ve Atış” eğitimi hayati önem taşımaktadır. Eğitimimizin asıl amacı silahını güvenle taşıyan, saklayan ve kullanacağı yeri ve zamanı iyi bilen bir kolluk gücümüzün oluşmasını sağlamaktır. Allahü Teâlâ’dan kazasız belasız ve bizlere silah kullanmamızı gerektirecek bir durumla karşılaştırmamasını diliyorum. Eğitimin personelimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman kişiler tarafından verilen eğitimde; Silahın tanımı, taşımada ve muhafazasında dikkat edilmesi gerekli hususlar ile nişan almada dikkat edilmesi gerekli hususlar ve silahlar hakkında teorik bilgiler ayrıntılı olarak anlatıldı.
Eğitimin son aşamasında; Teoride anlatılan bilgiler uygulamalı atış eğitimi ile desteklenerek personelin atış ve doğru nişan alma konusunda yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik silahla yapılan atış talimleri ile eğitim sona erdi.

​​​​​​​