Soruk açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘’18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünde; başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda ederek milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacak aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? ‘Gömelim gel seni tarihe’ desem, sığmazsın” dizeleri ile anlattığı Çanakkale; dünyanın en büyük donanmasının, en yenilmez ordularının gelip büyük hüsranlarla geriye döndüğü esrarengiz topraklardır. Düşmanların en gelişmiş teknolojiye ve donanıma sahip olmasına rağmen, imanın galip geldiğinin ispatıdır; Çanakkale!

Denizden tepemize top mermileri yağarken, dünyanın dört bir yanından gelen düşman askerleri sırtlan sürüleri gibi üzerlerimize çullanırken, vatanımızı işgale kalkışmışken, bir yandan vatanı müdafaa ederken bir yandan da düşmanlarımıza insanlık dersi verdiğimiz yerdir Çanakkale! Girdiği çatışmada yaraladığı düşman askerini canını tehlikeye atarak, sırtına alıp düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya gösteren bir destana imza atmıştır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren ölümsüz kahramanlarımıza aittir. Şuan rahatça nefes almamızı sağlamak için tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çaba gösteren kahraman ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Çünkü onlar tarihin yazdığı en şerefli, en yiğit ve en ölümsüz kahramanlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu şeref tablosunun çizimini yapan, başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ‘Çanakkale Geçilmez!’ diyen, 253 bin ölümsüz kahramanımızı sonsuz saygı ve şükranla yâd ediyor, Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun. Aziz ruhları şâd olsun."