Akşam saatlerinde Kargılıların doldurduğu Saat Kulesi Meydanı’ndaki programa, Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ağaçhanlı, Ceyda Öznur Gürel, Kargı Hakimleri Pelin Öztürk, Ümran Doymuş, Kargı İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ.Yunus Emre Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, Kargı Müftüsü Mahmut Uluşahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hasan Danacı, Hastane Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, PTT Müdürü Mustafa Özbudak, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şirin Çelik, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, polis memurları, askeri personel ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunulmasıyla başlayan programda Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in konuşmasıyla devam etti.

BAŞKAN ŞEN: ‘ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN’

‘4 yıl önce bugün tüm Türkiye'de ve Kargı'da meydanları doldurarak hep beraber nöbet tutarak hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı çıkarak vatanımızın istiklaline ve istikbaline sahip çıktık’’ diyen başkan Şen konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Allah sizlerden razı olsun, Allah milletimize vatanımıza zeval vermesin. Demokrasinin galip geldiği bu mücadelede tankın, topun,uçağın karşısında sadece imanıyla, yüreğiyle dikilen Türk milleti tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi tek yürek olarak meydanlara dökülmüştür. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle bizler asil bir milletiz. Böyle asil bir milletin ferdi olmaktan büyük onur duyuyorum. Hangi fikre sahip olursa olsun yediden yetmişe tek yürek olan aziz milletimiz tüm dünyaya, darbecilere, darbelere geçit vermeyeceğini duyurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bizim birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe ilelebet yaşayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vurgu yaptığı gibi tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet ilkeleri etrafında bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, Türkiye olacağız. Allah birliğimizi daim etsin. Bugün bizler bu ülkede hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onları hiç bir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Allah'tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Allah bir daha bu memlekete bu millete böyle acılar yaşatmasın. Devletimiz 15 Temmuz’u unutmamak ve yeni nesillere unutturmamak için bugünü ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ilan etmiştir. Ülkesi için hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi anmak için milli birlik ruhunu tekrar yaşatmak için yine meydanlardayız. Olmaya da devam edeceğiz.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun." dedi.

KAYMAKAM TAŞ, ‘15 TEMMUZ EŞİNE AZ RASTLANIR BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİDİR’

Ardından bir konuşma yapan Kargı Kaymakamı Hasan Taş ise 15 Temmuz’un eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği olduğunu belirterek, ‘’15 Temmuzda gerçekleştirilmeye çalışılan hain FETÖ darbe girişiminin milli irade tarafından dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği ile yerle bir edilişinin 4. Yılını idrak etmekteyiz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi Anadolu coğrafyasını vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş, geleceğini ve istikbalini korumak için canını hiçe sayarak sokaklar açıkmış, iman ve inancın silahlardan daha üstün olduğunu, bu necip millete franga vurulmayacağını hain fetöcü darbecilere ve tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz yüreğindeki vatan aşkı, iman gücü ve Allah’ın yardımıyla başka hiçbir coğrafyada, hiçbir topluluğa nasip olmayacak tarihi bir destan yazdı. Aziz milletimiz 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle ‘Ya istiklal ya ölüm’ baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini bir kez daha ispat etmiştir. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve bir bütün olarak tüm vatandaşlarımız 15 Temmuz gecesi dik duruşları ve cesaretleriyle fetöcülere karşı tarih yazdılar. Şüphesiz şehitlerimizin ve gazilerimizin kalplerimizdeki yerleri farklı olacaktır’’ dedi.
Gecenin geç saatlerinde kadar süren programda şiirler ve Kargı Müftülüğü görevlileri tarafından ilahiler okunması ile devam etti.
Sinevizyon ile darbe günü yaşanan görüntüler meydanları dolduranlar tarafından izlenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da sinevizyonda canlı olarak izlendi.
Sabah ezanına kadar çeşitli gruplar nöbet tutarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Program sabah ezanından önce sela okunması sonrası sona erdi.