BASK ve Bağımsız Büro Sen Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam'ın ısrarlı talebini değerlendiren Valilik Makamı, geçtiğimiz günlerde söz konusu protokolün iptaline ve yeniden ihale yapılmasına karar verdi.

Yeni ihale ile Türkiye Halk Bankası 5 yıllık maaş ve diğer ücret ödemelerinin bankaları aracılığıyla personele ödenmesi karşılığında her bir personele tek seferde 18.300,00-₺ promosyon ücreti ödemeyi taahhüt ederek yeni protokol imza altına alındı.

BASK ve Bağımsız Büro Sen İl Temsilcisi Hayati Çam, “Bugün söz konusu protokole istinaden söz verilen tutar Valilik Personelinin hesabına yatırılmış, ekonomik krizin her kesimi etkilediği bu günlerde Çorum Valiliği Personelinin yüzü bir nebze olsun gülmüştür. Emeklilerde banka promosyonlarında daha yüksek veren banka olması halinde diğer bankaya kolaylıkla geçmekte sadece kaldığı ay kadar ücretinin üzerini bankaya iade etmektedir. Fazla alınan promosyon ödemesi ile ilgili Çorum Valiliğinin yargı yoluna gitmesini ayrıca beklemekteyiz. Konunun takipçisi olacağız” dedi. 

Çam, “Promosyonla ilgili yapılan çalışmada BASK ile birlikte Şehit Gazi Sen tarafından Büro Memur Sen ve Türk Büro Sen den destek istenmesine rağmen destek verilmediği gibi Türk Büro Sen den gerçek dışı kazanımı maniple edici istifaları önlemek için üyelerine mesaj atmıştır. Atılan mesaja en güzel yanıtı üyeleri tarafından istifa formları ile verilmektedir. Şunu iyi biliyoruz sizler sendikacılık değil, siyaset yapmaktasınız. BASK kim iktidar olursa olsun çizgisini asla değiştirmeyecektir.

BASK ve Bağımsız Büro Sen ile  kazanan, her zaman olduğu gibi yine kamu personeli olmuştur” ifadelerine yer verdi.