Vakıfta gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından  başlayan programÇorum İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya, Kaleli Vakfı  Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaleli ve eşi Rüveyde Kaleli, Vakıf Müdürü İsmail Tuncel, Hayrettin Karaman İ.H.L. Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Nurullah Temel katıldı.

Çorum İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya “Kadir Gecesinin Faziletleri” konulu konferansı ve vakıfta ramazan ayı boyunca okunan Hatm-i Şerif’in Duası’nı gerçekleştirdi.

Programda konuşan Vakıf Müdürü İsmail Tuncel, “Mübarek bir gecede bir arada olmanın huzur ve neşesini yaşadığını ifade ederek, bu gece kendi nefsimizi bir tefekkür boyutu ile sorgulamalı, kendimizle hesaplaşıp, nefsimizi, kendimizi muhasebe edip, yanlışlarımızla aramıza mesafe koyduğumuz bir gece olmasını, kamil insan olma yolunda Cenab-I Hak’kın  rızasına ulaşma arzusu ve emeliyle çabalayan kullar zümresine hep birlikte ilhak edilmemizi niyaz ediyorum.” dedi.

Lemzi Çöplü, MİKSEN yönetim kurulu üyesi oldu Lemzi Çöplü, MİKSEN yönetim kurulu üyesi oldu

Çorum İl Müftü Yardımcısı  Fatih Kaya “Kadir Gecesinin Faziletleri” konulu konferansında, “ Kadir Gecesi’nin en önemli özelliği hiç kuşkusuz , Hz. Peygambere (s.a.v) ilk olarak Allah (c.c) tarafından Kuran ayeti Kadir gecesinde indirilmiştir. Cebrail (a.s) isimli vahiy meleği İslam peygamberi Hz. Muhammed'e (s.a.v) gelerek, Kuran ayetlerini indirmeye başlamıştır. İslam aleminin yol göstericisi olan Kur’an bu gece tüm insanlığa indirilmiş ve insanlar Allah'ın (c.c) nuruyla tanışmışlardır. Bu gecenin önemi Kuran'da bulunan 'Kadir suresi' ile tüm insanlara anlatılmış olduğunu ifade ederek öyleyse Kur’anı Kerimi bir hayat rehberi ve yol gösterici olarak evlerimizin en nadide yerlerinde sakladığımız, duvarlarda astığımız süslü işlemeli kılıflarından çıkarıp O’nu daima gözümüzün önünde elimizin her an ulaşabildiği bir yere koymalı ve o mübarek Kur’an kitabını hayatımızın tam merkezine yerleştirerek dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmeliyiz.Bunu başarabilirsek Kadir Gecesi'ni ihya etmiş, idrak etmiş oluruz.” diye konuştu.

Din Musikisi Üstadları ve Mevlidhanlar Faruk Özdemir-Muammer Özcan-Ebubekir Atalay-Mücahid Kuzu-Şaban Erci-Nurullah Temel’in icra ettiği Tasavvuf Musikisi Programı; okunan aşr-ı şerifler, solo ve koro İlahiler, naat ve kasidelerle gönülleri adeta huzurla nakşederek, Kadir Gecesi’nin coşkusunu ve maneviyatını en güzel şekilde yaşattı.

Üç Aylar ve Ramazan ayı içerisinde Kaleli Vakfı’nda devam ederek sona eren mukabele programında gerçekleştirilen Hatm-i Şerif ile Kadir Gecesi Özel Duası,  İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Görevlisi İsmail Tuncel  tarafından yapıldı.