Gazeteci Hüseyin Aşkın, Çorum Belediyesi Web TV'den canlı yayınlanan, Sporun Merkezi programında Murat Yıldırım'ın teklifinin detayları hakkında bilgi verdi.
Çorum FK için kritik bir sürecin başladığını belirten Aşkın, futbolcuların kulüpten 8 milyon TL alacağı olduğunu ve bu ödemenin Mayıs ayı sonuna kadar yapılması gerektiğini belirtti. Alacaklı olan futbolculardan 12'sinin TFF'den yazısının geldiğini ifade eden Aşkın, 5-6 futbolcu dışında tüm futbolcuların TFF'ye başvurduğunu söylerken, ödemelerin bu bir aylık süreçte ödenmemesi halinde futbolcuların serbest kalacağını ve elini kolunu sallayarak gideceğini vurguladı.
Murat Yıldırım ile yaklaşık 1 saat telefonla görüştüğünü belirten Hüseyin Aşkın, Yıldırım'ın futbolculara yapılacak ödemelerle birlikte toplamda 15 milyon TL teklif ettiğini açıklarken, teklifin detayları ile ilgili de bilgi verdi. Aşkın, Murat Yıldırım’ın teklifinin 8 milyon TL futbolcu alacakları, geriye kalan 7 milyon TL'nin ise ikiye bölünerek ilk 3 buçuk milyon TL taksitin Temmuz 2022'de, ikinci 3 buçuk milyon TL taksitin ise Temmuz 2023’de ödenecek şekilde olduğunu spor kamuoyuyla paylaştı.
Futbolculara yapılacak ödemelerin gereken tarihte ödenmemesi halinde futbolcuların serbest kalacağını, kulübün bonservis ve para kaybı yaşamasının yanı sıra, o 8 milyon TL'yi futbolcuların her türlü kulüpten alacağını ifade ederken, bu ödemelere avukat bedeli ve faizlerin eklenmesi ile birlikte 10 milyon TL'yi bulacağını ve gelecek sene sözleşmesi devam eden futbolcuların dilerse yeni sezondaki sözleşmesinde yazan rakamın %75'i de talep ederek bu parayı da alabileceklerini belirtti

DEVRE ARASI 30 MİLYON TEKLİF GELDİ

Hüseyin Aşkın ayrıca, devre arasında kulübe 30 milyon TL teklif geldiğini ancak Fatih Özcan’ın bu teklifi kabul etmediğini de söyledi.