Osmancık Yukarızeytin Köyü Eğitim Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen piknik şöleninde İstanbul’da yaşayan Osmancıklılar bir araya geldi.
Çorum’un Osmancık İlçesi Yukarızeytin Köyü Eğitim Kültür ve Spor Derneği tarafından Cumhuriyetköy Baraj Bahçesinde hemşehri pikniği düzenlendi. Piknikte Osmancıklılar, İstanbul’da yaşayan hemşehrileri ile buluştu. Osmancık ve çevre ilçelerden de katılımın olduğu piknik şöleni yoğun ilgi gördü.

Yüzlerce ailenin bir arada piknik yaptığı şölende çocuklar gösteriler ve çeşitli oyunlarla eğlenirken şölende farklı yarışmalar da düzenlendi. Ağalık yarışması her yıl olduğu gibi çekişmeli geçti. 750 TL bağışla açılan ağalık yarışında kural gereği 500 TL’den büyük artırıma gidilemedi. Ağalık yarışının galibi 4 bin 250 TL bağış yapan Selami Göler oldu. Dernek yönetimi ağaya Led TV ve ağalık kıyafeti hediye etti.
Piknikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Rüştü Şeker konser verdi. İç Anadolu Bölgesi’nin halk müziği eserlerini seslendiren sanatçının konserine pikniğe katılanlar yoğun ilgi gösterdi. 

GELENEKSEL 15. BULUŞMA
Piknik şöleninin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini belirten Dernek Başkanı Ahmet Temir bu yıl 15. buluşmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Piknik şöleninin gurbeti ve sılayı bir araya getirdiğini ifade eden Temir; “Hemşehrilerimiz arasında kaynaşmanın sağlanması, ilişkilerin güçlenmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması amacı ile her yıl geleneksel olarak bu şöleni düzenliyoruz. Osmancık’taki hemşehrilerimizi de buraya davet ederek onlara da farklı bir ortam sunmaya çalıştık. Dernek olarak böylesine güçlü birlikteliği sağlamış olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Temir, etkinliğin düzenlenmesine destek veren Çorum Dernekler Federasyonu  (ÇORDEF) yönetimine de teşekkür etti.