Arıcı, “Tüm dünyanın gözü önünde 3 aydan fazla bir süredir çoluk-çocuk, yaşlı-kadın demeden 25.000 masumun canına kasteden ve açık bir soykırım suçu işleyen terörist İsrail’e açık destek veren küresel firmalarla hangi gerekçe ile olursa olsun sponsorluk anlaşması yapılması kabul edilemez” dedi.
Arıcı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“7 Ekim’den önce bile yapılmış olsa, işlenen insanlık suçu karşısında, dökülen mazlum kanları elimize bulaşmasın diye adında Türkiye ibaresi geçen Futbol Federasyonu, bu sponsorluk anlaşmalarından derhal çekilmelidir.
Attığı gol sonrası İsrail propagandası yapan İsrailli futbolcu nasıl sınır dışı edildiyse, bir diğeri hakkında terörü övmekten soruşturma başlatıldıysa, bu firmalar da adında Türkiye geçen bir kuruluşla anılmamalıdır.
Milletimizin duygularına yabancı ve duyarsız bir futbol federasyonundan bahsedilemez. Milletçe Filistinli mazlumların yanında saf tutmuşken, terörist İsrail’e destek açıklaması yapan firmalara milletçe boykot uygularken, TFF’ye yakışan da derhal anlaşmaya son vermek olmalıdır.”