Edinilen bilgilere göre, Meydan mahallesinde Mustafa Y.’ye ait evde bilinmeyen neden dolayı yangın çıktı. Evden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiyeyi aradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ettikleri yangını kontrol altına alarak söndürürken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangın sırasında dumandan etkilenen bir itfaiye eri ise ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İTFAİYE ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİ

İskilip Belediyesi İtfaiye Amirliği Ekipleri yangın anonsunu duyar duymaz çıkış yaparken, yangın yerinde yaptığı mücadele ile göz doldurdu. İskilip Halkı da yangına anında müdahale eden İtfaiye Ekiplerine teşekkür etti. Mahalleli tarafından yapılan açıklamalarda; “ Yangının çevreye sıçramaması ve daha kısa sürede kontrol altına alınması için büyük çaba sarf eden, canını tehlikeye atan İtfaiye ekiplerine teşekkür ediyoruz. Canımız önce Allah’a sonra siz İtfaiyecilere emanet. Onlar zamanında müdahale etmeseydi, belki de bütün mahalle yanıp kül olacaktı. Allah devlete, millete ve Belediyemize zeval vermesin” dediler.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük yaptığı açıklamada; “Meydan Mahallemizde baca tutuşması sonucu hemşerimiz Mustafa Yavuz evinde çıkan yangın için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Anında müdahale eden İtfaiye Ekiplerimizin yoğun uğraşları sonucu maddi hasar ile yangını söndürdük. Yangına müdahale esnasında yangın dumanından etkilenen mesai arkadaşımıza ve evi yanan Mustafa Yavuz’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.