Yakup Sarı, 2020-2021 eğitim öğretim yılının uzaktan eğitim ile başlaması sonrası 21 Eylülde okul öncesi ve 1.sınıf öğrencilerine yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeniyle okul binalarını yerinde görmek için İskilip’te ziyaretlerde bulundu.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu eşliğinde okulları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı İskilip' te, İskilip Mesleki Eğitim Merkezi, Paşaçayırı Köyü Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, Aşağı Örenseki Köyü İlkokulu ve Ortaokulu, İskilip İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu, Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu, İskilip Anaokulu, İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile atölyelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Korana virüs nedeniyle sadece ülkemiz değil tüm dünyamızın zor zamanlardan geçtiğini, bundan etkilendiklerini tedbirlerin de bu çerçevede alındığını, bu yüzden eğitim uygulamalarında zamana ve mekâna bakılmaksızın değişikliğe gidildiğini belirten Sarı, "Elbette uzaktan eğitimde eksiğimiz olmuştur. Fakat tüm eksikliklerimize rağmen uzaktan eğitimde dünyanın en iyileri arasında yer alıyoruz. Bu başarının sırrı öncelikle öğretmenlerimize ve idarecilerimize aittir.

İskilip ilçemizde birçok köy okullarımız da dâhil olmak üzere eğitim öğretime hazır haldedir. Öğrencilerimiz kayıt alanlarına göre okullarına yerleşmiş olup çok büyük sıkıntılarımız bulunmamakta, tüm okullarımıza dezenfektan malzemeleri gönderilmiş olup, oluşacak ihtiyaçlar da en kısa zamanda giderilecektir" dedi.

Ziyaret sırasında biraraya geldiği öğretmenlerin istek ve önerilerini dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, çalışmalarından dolayı tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu da 2020-2021 eğitim öğretim yılının başarılarla dolu olması dilekleriyle İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya teşekkür etti.