İlçemizde geniş alanları kaplayan tarım alanlarının susuz kaldığını belirten ve bu sulama kanalı olmadığı ayrıca susuzluk yüzünden verimin az olduğuna değinen Saadet Partisi İlçe Başkanı Yavuz Katırcı; “İlçemizin gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılık üzerine yapılacak olan Tımarlı Sulama Projeleri köylü vatandaşı sıkıntılardan kurtaracak. Tarımın canlanmasına vesile olacak” dedi.

Ekonomiksel kalkınacağız

İskilip Kızılırmak Havzasından örnekler vererek konuyu daha detaylandıran Saadet Partisi İlçe Başkanı Yavuz Katırcı; “ Kızılırmak Havzamızda Köylü vatandaşlarımız sene de 1 çeşit ürün alırken; sulu tarıma geçince arpasını eken bir köylü arpasını hasat ettikten sonra mısır slaşını ekecek ve mısırını hasat edecek. Peşine de kışlık turpunu ekip senede 3 çeşit ürün alma imkânı sağlayacağı gibi, sulu tarım olduğundan kilogram da verimini kilo başına 3’e 4’e katlayarak verimi artıracağından eminiz. Ekonomiksel olarak ilçe kazanacak daha sonra il kazanacak ve bir bütün olarak ülke kazanacak” diye açıklamada bulundu.

Kızılırmak değerlendirilmeli

Kızılırmak Barajının İskilip’te ki susuz tarlalar için büyük bir avantaş olduğunu dile getiren Katırcı; “ İlçemizin yanı başında büyük bir su depomuz olduğu halde bizler bunu verimli bir şekilde kullanamıyoruz. Bunun için en yakınlardan başlayarak suluma üzerine çalışmalar yapılarak ilçemizin susuz tarım arazileri su ile buluşturulmalıyız. Ayrıca bu ilçeye büyük katkı sağlayacağı gibi yapılan projeyle susuz tarım arazisi kalmayacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yetkililere sesleniyoruz

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yavuz Katırcı; “ Köylü vatandaşlarımız istihdamı ve ekonomiksel kalkınması için burada bu şekilde bir proje ürettik. Sizlerden projeyi değerlendirmenizi ve hayata geçirmenizi istiyoruz. Gelin beraber köylümüzün, ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin menfaati için bu projeyi hayata geçirelim” şeklinde açıklama da bulundu.