Ziyarete, Güreş Hocası Milli Güreşçi Adem Uysal ile beraber son günlerde farklı kategoriler ve farklı Kg'larda Kırkpınar Yağlı güreşleri, Türkiye ve Avrupa dereceleri elde eden Ferhat Yiğit, Mustafa Karabuğa, Yunus Emre Battal, Enes Kavlu, Mürsel Aslan ziyarete katıldı.

Samimi ve içten duygularla gerçekleşen ziyarette İskilip İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu, "Hepinizin elde ettiği birbirinden değerli derecelerden gurur duyduk. Sizlerle tanışmak, sohbet etmek ayrı bir haz vesilesi. İnanıyor ve ümit ediyorum ki burada bulunan gençlerimizden gelecekte Türkiye'de adından söz ettirecek adı altın harflerle yazılacak güreşçiler çıkacaktır. Sizlerin yetişmesinde katkısı olan başta güreş hocamız Adem Uysal olmak üzere ailelerinize, İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezimize, İskilip Belediye başkanımız Ali Sülük beye ve güreş sporuna destek veren gizli kahramanlarımıza teşekkür borçluyuz. Gençsiniz, hepiniz çalışmaya devam ederken hayatın olumsuzluklarıyla da mücadele etmelisiniz. Düzgün kişilik düzgün insan üretir. Elde ettiğiniz başarılar sizlerin burnunuzu değil, boynunuzu dik tutsun. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.

Atcıoğlu konuşmasında güreş hocası milli güreşçi Adem Uysal için de yaptığı fedakarlıklar, girdiği mücadelelerden alnının akıyla çıkması ve birbirinden değerli genç güreşçiler ortaya çıkarmasından dolayı teşekkür etti.

Adem Uysal ise, "Beş yıl önce başladığımız bu yolda milli eğitim ve Halk eğitimin yanımızda olduğunu görmekten mutluyuz. Bugün Belediye İskilip Spor kulübü olarak devam etmekteyiz. Gençler bizi hiç mahçup etmedi. Bugün Ferhat Yiğit Kırkpınar yağlı güreşleri tozkoparan dalında Kırkpınar 1.'si, Antalya'da yapılan Yıldızlar 61 Kg Türkiye 2.'si, yine U-15 62 Kg Türkiye 1.'si ve Bulgaristan'da yapılan U-15 62 Kg Avrupa 3.'sü; Yunus Emre Battal Antalya'da yapılan Yıldızlar 45 Kg Türkiye 2.'si;

Mustafa Karabuğa Antalya'da yapılan Yıldızlar 45 Kg Türkiye 1.'si, Bulgaristan'da yapılan Yıldızlar 45 Kg Avrupa 5.'si; Enes Kavlu Antalya'da yapılan Yıldızlar 48 Kg Türkiye 1.'si, Antalya'da yapılan U-15 48 Kg Türkiye 3.'sü ve Mürsel Aslan Antalya'da yapılan U-15 57 Kg Türkiye 1.'si olan dereceleri ile gururumuz olmuşlardır. İskilip Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olan pehlivanlarımızı kabul ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

İskilip İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu tüm pehlivanlara başarılarının devamını dileyerek güreşçi öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.