Akkor, sosyal medya takipçileri için hazırladığı ‘Yöresel Yemekler’ isimli program için İskilip’te İskilip Dolması, İskilip Keşkeği ve İskilip Tepsisi’nin hazırlanışını takipçileriyle paylaştı.

Akkor, Çorum’un fotoğraflarını Çorum’un Anadolu’nun en güzel memleketlerinden biri olduğunu, Çorum Mutfağı’nın Türkiye’nin en iyi mutfaklarından biri olduğunu ispat eden kareler diye Instagram hesabından paylaştı.Çorum ile ilgili açıklama yapan Ömür Akkor, “Yaklaşık 20 yıldır neredeyse yıl aşırı gelirim.Gerek Alacahöyük kazı ziyaretlerim gerek çok sevdiğim yemekleri sayesinde zaman zaman kendimi de Çorumlu hissederim. Unu, emeği, yufka ekmekleri, eski medeniyetlere ev sahipliği yapması, inanılmaz yemekleri, bir günde pişen baklavasıyla benim kalbimde de midemde de yeri başka Çorum’un. Anadolu’nun kendini anlatmayan, övmeyen, dillendirmeyen aziz şehirlerinden biri Çorum. Bu kısa seyahati sizler için derledim.İlk fırsatta Çorum’a beklerim” ifadelerine yer verdi .