Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bolu Çorumlular Derneğini ziyaret etti.

Bolu’da yaşayan Çorumluların yoğun katılım gösterdiği ziyarette Çorumlular, İskilip-Tosya yolunun yapımı için destek istedi.

Bolu’ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beraberinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın, Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, AK parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ile birlikte Bolu’da yaşayan Çorumluları ziyaret etti. Oktay’ı ÇORDER Onursal Başkanı Fikret Kısar, Dernek Başkanı Hakkı Dişli karşıladı.

İskiliplilerin yoğun katılımından memnun kalan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çorumluları öven bir konuşma yaptı.

Ziyarette İskilip-Tosya yolu ile ilgili bilgiler veren ÇORDER Onursal Başkanı Fikret Kısar, “İskilip için hayati önem taşıyan yolun başlangıcında İskilipli Şeyhülislam Ebusuud Efendinin Babası Şeyh Yavsi, Annesi Ali Kuşcinin kızı olan Sultan Hatun yatmaktadır. Yolun Tosya tarafına yakın İskilip Evlik Köyünde ise Akşemseddin in 6.oğlu Nurulhüda yatmaktadır. Evlik köyünde Akşemseddin in 500 yıllık çivisiz çatma camii bulunmaktadır. İlçemizi inanç turizmine açabilmek ve Bolu’da yaşayan hemşerilerimizin can ve yol güvenliği için İskilip-Tosya bir an önce bitirilmesini istiyoruz” dedi