Daha önce İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonu olarak kullanılan binada öğrenci sayısı az olması nedeniyle buradaki öğrenciler İskilip Akşemsettin Anadolu Lisesi pansiyonuna taşınmıştı.

Yaklaşık 20 yaşındaki bina uzun süre boş kaldı. Yine çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre bu binayı değerlendirmek, İskilip’e faydalı faaliyetlerde kullanmak amacıyla çeşitli kurumlardan kullanım talepleri iletildiği, taleplere olumlu cevap alınamadığı öğrenildi.

Bir kesim vatandaş şu anda 30 yıllık köhne işhanında eğitim öğretim faaliyetine devam eden MYO’ya öğrenci yurdunun tahsisi için öneride bulunmuştu. Bu teklifte dikkate alınmadı ve bina boş beklemeye devam etti.

İddialar doğru kabul edilirse en az 30 yaşındaki kamu binaları hiçbir güçlendirme yapılmadan hizmet vermeye devam ediyor.

Pansiyonun yıkım kararına tepki gösteren İskilipliler binanın yıkılacak olmasından üzüntü duyduklarını, uzmanlar tarafından tekrar ölçüm yapılmasını, yıkılmaması için yetkililerden gereken çabanın gösterilmesini istediklerini beyan ediyorlar.