“Yerel Projelere Hibe Programı (GGP)” Japon Devleti tarafından “Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (Japon ODA)” kapsamında az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde destek amacıyla başlatılan proje ile İskilip Belediyesi öncelikle ilçemizden başlamak üzere Çorum’a ve tüm ilçelerine hizmet edecek olan Mobil Kanser Tarama Aracı kazandıracak. Araçta Meme kanseri taraması için gerekli olan mamogafi çekimleri ve serviks (rahim ağzı) kanseri için smear testleri yapılacak.

“ÇORUM’DA TEK OLACAK”

Belediye Başkanı Ali Sülük’ün talimatıyla başvurusu yapılan proje için, istenilen belgeleri hazırlayarak Japonya Büyükelçiliğine sunan, Proje Danışmanı Zehra Köse yaptığı açıklamada; “ Programın amacı, temel insani ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlanmış, kalkınmaya yönelik projelere geri ödemesiz bir mali yardım sunmaktır. Program kapsamında bugüne kadar 140’tan fazla ülke ve bölgede çeşitli projeler gerçekleştirilmiştir. Başta kendi ilçemiz kadınları olmak üzere Çorum ve İlçelerini kapsayacak olan projemiz ile kadınlarda çok sık rastlanılan ve ölümlere sebebiyet veren meme ve rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için öncülük edeceğiz. Mobil araç sayesinde ilçemizdeki ve köylerimizdeki tüm kadınlara ulaşıp kanser taramalarını kolaylıkla yaparak, kanseri önlemiş ve erken tanı teşhisine destek olmuş olacağız” dedi.

“HER İŞİN BAŞI SAĞLIK”

Başkan Ali Sülük yaptığı açıklamada; “Her nevi sağlık mücadelesini, mümkün olan derecede çabuk ve geniş bir surette takip etmek, başlıca hedeflerden olmaya lâyıktır. İlçemizde ve il genelinde artan meme kanseri ve rahim ağzı kanseri haberlerini alıyorduk. Artan vakalar için Belediye olarak; gerekli çalışmaları yapmaya ve erken teşhis yöntemiyle yolun başında iken tedavi edilmesini sağlamaya karar verdik. Japonya Büyükelçiliğinin başlatmış olduğu projeye başvurumuzu yaptık. Projemiz ile ilçemize, Mobil Kanser Tarama Aracı kazandırmayı hedefliyoruz. Hemşerilerimizin sağlığını önemsiyor ve diyoruz ki “ Her şeyin başı sağlık” lütfen sağlığımıza dikkat edelim” dedi.