Yapılan açıklamada, “İskilip ilçesine bağlı Yukarıörenseki köyü'nde 06/10/2019 tarihinde meydana gelen yangında, 6 adet konut yıkılmış, 3 adet konut ağır hasar ve 1adet konut da az hasar almış olup toplamda 10 adet konut yangından etkilenmiştir. Yangın sonrası enkaz kaldırma işi İl Özel İdaresi iş makineleri ile yapılmıştır.

Yangın sonucu 2 adet konutu zarar gören vatandaşlardan S. C. İl Özel İdaresine müracaat ederek tadilat talebinde bulunmuş, 16/12/2019 tarihinde kendisine tadilat izni verilmiştir. Yangından zarar gören diğer yapılar için Yukarıörenseki Köyü muhtarı İdaremize gelerek başvuru için gereken evrakları talep etmiş ve konut yapılacak parsellerin hisseli olduğunu ve hissedarlardan muvafakat almanın zor olduğunu belirtmiştir.

Yine aynı köyden bir vatandaş, 23/12/2019 tarihinde İskilip Kaymakamlığına başvurarak kendisinin de hissedar olduğu parsele, diğer hissedarlar tarafından konut yapılmak istendiğini ve kendilerinin muvafakat etmediklerini belirten dilekçe vermişlerdir. 05/05/2020 tarihine kadar İl Özel İdaresine yangında zarar gören konutların yerine yeni konut yapımı için herhangi bir müracaat bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.