Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek projelere İskilip Belediyesinin hazırladığı, T.C. Çorum Valiliği’nin başvuru sahibi olduğu Turşu Atölyesi Projesi hayata geçirildi.

Çorum Valiliği’nin başvuru sahibi olduğu “Güçlenen Kooperatifler, Güçlü Kadınlar” projesi ile Çorum genelinde kurulan 7 kadın kooperatifin pazarlama süreçlerinin, tek çatı altında organize edilerek kadın üretiminin ve girişiminin güçlendirildiği bir model oluşturulmasına yönelik çalışmalar tamamlanarak kapanış töreni yapıldı.

İskilip Belediyesi Başkanı Ali Sülük tören sonrasında yaptığı açıklamada, “Coğrafi İşaretli İskilip Turşusu’nun üretiminde bir standart oluşturulması için turşu üretim tesisinin kurulması büyük önem arz etmekteydi. Bu sebeple İskilip’te önce bir Kadın Kooperatifi kurmakla çalışmalara başladık. Kurucu ortağı olduğumuz S.S. İskilip Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üzerinden, “Güçlenen Kooperatifler, Güçlü Kadınlar” projesi kapsamında çalışmasını yürüttüğümüz Turşu Atölyesi Projemiz tamamlanarak hayata geçirildi. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Azimli ve başarılı kadınlarımızı, çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Kadınlara yönelik projelerin takipçisi olacağız” dedi.

‘DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ’

S.S. İskilip Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Suna Kambur, “ Valiliğimiz tarafından hayata geçirilen ‘Güçlenen kooperatifler, Güçlü kadınlar’ projesi kapanış toplantısında plaketimizi aldık. Bizlere imkân sunan Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi Beye ve ilk günden bu zamana kadar bizlere inanarak her zaman destek olan Belediye Başkanımız Ali Sülük Bey’e kooperatifimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin desteğiyle kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durmayı ve ürettiği ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlamayı başarabildi” dedi.