Müdürler kurulu İskilip Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya İlçe milli eğitim müdürü, şube müdürü, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve kurum müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu toplantıda bir konuşma yaparak” İskilip’te milli eğitim hakkında acı-tatlı neler yaşamış, ortaya koymuşsak bunu hep birlikte gerçekleştik. Hiçbir müdür okulun sahibi değil en üst sorumlusudur. Bu sorumluluk bize LGS de Türkiye birinciliği, üniversitede iyi sonuçlar almamıza sebep olmuştur. Covid 19 tedbirleri ile bir kez daha uzaktan eğitim kararı alındı. Tüm eğitim camiası olarak eğitim öğretimin aksamaması adına fedakârca çalışıyorlar. Bakanlığımızın temizlik maddeleri, kırtasiye alımı ödenekleri ile alınan malzemeler yanında doğrudan bakanlığımızın gönderdiği temizlik maddeleri de okullarımıza ulaştırıldı. Okullarımızda temizlik üst seviyede gerçekleşmelidir. Kendi personellerimiz ve İş-kur çalışanlarımız en iyi yardımcılarımızdır,

Her okul müdüründen beklentimiz öğretmenlerimizin çalışmalarını izlemeleri, öğrencilerimize ulaşmalarının sağlanması ve öğrencilerin okullarından uzakta kalmalarının olumsuzluklarını hissettirmemeleri için tedbirler almasıdır. Evinde internet yada bilgisayarı olmayan öğrencilerin tespiti yapılarak okullarda hazırlanan EBA destek noktalarından azami faydalanmaları sağlanmalıdır.

Yıl sonu olduğundan okul ve kurum adına yapılacakları eksiksiz yapmalıyız. Ödeneklerin kullanımı, elektrik, su, telefon ve internet ödemelerinin tamamlanmasının sağlanması, tif ve tefbis işlemlerini bitirilmesi oldukça önemlidir” dedi.

Müdürlerin zaman zaman görüş ve hatırlatmalarının yer aldığı toplantıda Şube Müdürü Fatih Okumuş maaş, ek ders, personel ve iş-kur personelleri için yapılanlar ile yapılması gereken bazı hususları yeniden hatırlattı. Geçici görevlendirmelerin yenilenmesi yazılarının süre bitimine bir-iki hafta kala ilçe milli eğitime gönderilmesi gerektiğini, esnek çalışma usül ve esaslarını belirtti.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde aralıklı oturma düzeni ile maske kullanımına dikkat edildiği toplantıda müdürlerin sorduğu sorulara da cevap verildi.

Toplantı İskilip ilçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun başarı dilek ve temennileriyle sona erdi.