2020-2021 eğitim öğretim yılı sene başı müdürler kurulu toplantısı İskilip ilçe milli eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu başkanlığında yapıldı.

Virüs salgını nedeniyle Mart ayından bugüne yüz yüze eğitimin yapılamadığı vurgusu ve yeni vaka sayıları nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılında okulların normal takvimde açılamayacağı vurgusu ile başlayan toplantıda geçen yılın bir değerlendirmesi yapılarak değişik gündem maddeleri ele alınarak eğitim öğretime yönelik yapılanlar ve gelecek yıl yapılacak olan çalışmalar görüşüldü.

Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, ilçe milli eğitim müdürü Atcıoğlu’nun yanı sıra İskilip İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Uğur Erdem, Fatih Okumuş, köy ve merkez okul ve kurum müdürleri katıldılar.

açılış konuşmasını gerçekleştiren İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, “2019-2020 eğitim öğretim yılında milli eğitim olarak İskilip’te ilkleri yaşamaktayız. LGS sonucuna göre bir öğrencimiz Türkiye 1. si olmuştur. Bu başarı milli eğitimle barışık, bir ve beraber hareket edebilen idareci, öğretmen ve veli uyumunun sonucudur. Açıklanacak YKS sonucuna göre de iyi sonuçlar bekliyoruz. Bunlar sizlerin eseridir, teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı esnasında açıklanan YKS sonucuna göre İskilip’te 1 öğrenci diş hekimliği, 2 öğrencinin de hukuk fakültelerine yerleştiği öğrenildi. Atcıoğlu”2019-2020 öğretim yılını ilklerin yaşadığı bir yıl diye hatırlayacağız. Birçok başarıya sizler ve öğretmen arkadaşlarla birlikte imza attık” şeklinde konuştu.

Sosyal etkinlikler ve sportif yarışmalarda Türkiye dereceleri elde eden öğrencilerin milli takıma çağrıldığı, TÜBİTAK yarışma projelerine başvurulan iki projenin bölge finallerine davet edildiği, tasarruf tedbirlerine rağmen ilçeler arasında en fazla sayıda kabul edilen TÜBİTAK 4006 bilim şenliği için 3 okulun hazırladığı projeler destek verilmeye değer bulunması ve diğer başarılar bu yılın hatırlanmasına neden olacağı belirtildi. TÜBİTAK 4006 bilim şenliğinde Çorum genelinde bu yıl 22 okul projesinden 3 okul projesi İskilip’ten çıkmış olduğu hatırlatıldı.

Covid 19 salgını nedeniyle okulların alacağı tedbirlerin, yapılacak hazırlık çalışmaları, uzaktan eğitim e DYK çalışmalarının ele alındığı toplantı şube müdürlerinin açıklamalarıyla devam etti.Şube Müdürü Uğur Erdem, sene başı kurulacak komisyonlar, yerleşemeyen öğrencilerin durumları ve kendi alanları ile ilgili konular hakkında bilgiler verdi, hatırlatmalarda bulundu.Şube Müdürü Fatih Okumuş insan kaynakları, öğretmen alışverişleri ve ders yükü, ek ders ve DYK konuları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu; “arkadaşlar rekorların sonu yoktur. Bizler ne kadar güzel işler yaparsak yapalım daha iyi sonuçların olacağını unutmayalım. Eğer hata yaparsan akıllarda kalacak hatalarımız olacaktır. Bu nedenle çalışmaları planlamalısınız, takibini yapmalı öğretmenleri kamçılayarak onlara bu işlerin olmadığını hissettirmelisiniz.Öğrencilerimiz ÖSS sınavları, LGS, bursluluk sınavları ile milli savunma üniversitesi sınavlarını artık tanıyorlar. Bu sene 5 Eylülde yapılacak bursluluk sınavı 4 ayrı okulda yapılacak, bu da sınava katılımın oldukça yükseldiğini gösterir. Bu nedenle okul ve kurum müdürleri ile öğretmenlerimize 2018-201 eğitim-öğretim yılında gösterdikleri özverili, gayretli çalışmaları ve başarılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı okul ve kurum müdürlerinin soru ve taleplerinin alınmasıyla sona erdi.