Toplantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Fidan ve ilçede bulunan her okul türü okul ve kurum müdürleri ile öğretmenlerinden oluşan komisyon üyelerinin katılımıyla yapıldı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda bir önceki yılın değerlendirilmesi, bu eğitim ve öğretim yılının daha başarılı ve verimli geçmesi için yapılması gerekenler, başarıyı etkileyici faktörler ve alınacak tedbirler öncelikli olarak ele alındı, komisyon üyelerinin görüşlerine başvuruldu.

Korona virüs tedbirleri dikkate alınarak gerçekleşen toplantıda pandemi başlangıcından beri İskilip Halk Eğitimi Merkezinin çalışma sahaları ve gönüllü maske üretimi hakkında merkez müdürü Ahmet Faruk İmal bilgiler verdi.

İskilip ilçesinde sürdürülen projeler hakkında bilgiler verildi. Proje başarıları değerlendirildi. Sportif ve kültürel faaliyetler, taşımalı eğitim iş ve işlemleri, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılması planlanan kurslar, Okullar bünyesinde DYK kursları ile ilgili durum değerlendirilmesi ve yapılabilecekler hakkında kararlar alındı.

Okullarda pansiyon hizmetlerinin temizlik ve hijyen kurallarına uyarak başarılı bir şekilde yürütülmesi, okul imkanları ölçüsünde tasarım beceri atölyelerinin kurulması, okul bazlı projeler ve kitap okuma çalışmalarının önemi vurgulandı.

İlçede uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimde dikkat edilmesi gerekenler hakkında kararlar alındı. Öğrenci velileri ile öğrencilerle birebir ilgi ve iletişim kurulması gerektiği değerlendirildi. Her okulda web sitelerinin canlı tutulması, güncel olması için uyarılmalarına karar verildi. Ayrıca tüm milli eğitim çalışanlarının ilçe milli eğitim müdürlüğü için kurulan resmi sosyal medya araçlarının takip ve izlemeleri yönünde tavsiye kararı verildi.

Şube Müdürü Mehmet Fidan mesleki eğitim çalışmaları ve işyerlerinde uygulama eğitimi veren öğrenciler hakkında bilgiler verdi. Okul güvenliği ile mesleki eğitimin önemi için dikkat edilmesi gerekenlere vurgu yaptı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu katılan tüm komisyon üyelerine başarılar dileyerek teşekkür etti. Komisyon üyelerinden gelen görüş ve önerilerin belirtilmesinin ardından toplantı sona erdi.