İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan tören Şehitlik Anıtına Çelenklerin Sunulması ile başladı. Okulların bayrak ve flamalarıyla hazır bulundukları Şehitlik Anıtındaki törende protokol sırasına göre çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Pandemi kuralları dikkate alınarak gerçekleştirilen kutlama töreninde İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.İskilip Garnizon komutanı Per Astğm Erkan Karavelioğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmasında, “Bu topraklar şehit kanıyla sulanmıştır. Çanakkale Zaferi'nin mimarları hiç şüphesiz özgürlüğümüz ve bu ay yıldızlı bayrağımız uğruna göğsünü hiç çekinmeden amansız düşman kuvvetlerine karşı siper etmiş, dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirtmiştir. Çanakkale Zaferi ile birlikte, şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Törene İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Garnizon Komutanı Per Astğm Erkan Karavelioğlu, belediye başkan vekili Hatun Çam, İskilip Cumhuriyet savcısı Mehmet Çubuk, İskilip MYO müdürü Dr. Abdulkadir Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jan teğ Hakan Güven, Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri gaziler, şehit yakınları, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçe geneli okullarda düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü temalı şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Garnizon Komutanı Per Astğm Erkan Karavelioğlu ve Belediye Başkan Vekili Hatun Çam tarafından verildi.

Şehitlik programının sona ermesini tören protokolü tarafından Hacı Karani Mezarlığında bulunan şehit kabirlerinin ziyareti takip etti. Kabir ziyareti sırasında Kur’an-ı Kerim okundu.

İlçe müftüsü Vahit Demiral tarafından dua edilmesinin ardından tören sona erdi.