İskilip Şeyh Köyü Paşaçayırı 8. Geleneksel Armut Festivali, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.
Festivale AK Parti İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Yapıcak ve Yaşar Ağzıkara ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.
Bu yıl 8.si düzenlenen festival etkinlikleri kapsamında bu yıl en fazla armut üretimi yapan üreticiler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Bekir Kula isimli vatandaş, 15 ton armut üretimi en iyi armut üreticisi seçilirken, 7 ton armut üretimi ile Şaban Çetinkaya ikinci, 5 ton armut üreten İsmet Tahtacı ise üçüncü oldu.
Dereceye giren armut üreticilerine Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Durmuş tarafından plaket verdi.
Festivalin açılışında konuşan Şeyh Köyü Muhtarı Halil Bodur, bu yıl 8.’sini düzenledikleri festivale yoğun katılımlarından dolayı protokol ve vatandaşlara teşekkür etti.
Festivali düzenlemekteki amaçlarının insanları bir araya getirerek kaynaştırmak olduğunu ifade eden Bodur, bu yıl İskilip çevre köylerinden 300 ton armut alımı yapıldığını vurgulayarak bölge ekonomisine büyük katkı sağladıklarını kaydetti.
Armut Festivali’nin koç ağalığını ise Halil Çördük 750 TL karşılığında aldı.
Festivalde daha sonra Kumsal Ses Müzik Organizasyonu’nca müzik dinletisi sunarken Çorumlu sanatçı Ceylan ise seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla vatandaşlara neşeli dakikalar yaşattı.
Vatan TV’de hazırladığı programla binlerce kişinin gönlünde taht kuran sanatçı Sevgi Petek, festivale ayrı bir renk katarken, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla bir kez daha gönüllerde taht kurdu.
Sevgi Petek’in ardından sahneye Çorumlu sanatçı Şahtuni çıkarken, seslendirdiği parçalarla vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.
Vatan TV’den binlerce hayranı bulunan Ramazan Çelik de seslendirdiği parçalar ve performansıyla izleyenlerden tam not aldı.