Çorum'un İskilip İlçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi ve ilçe merkezinde bulunan okulların müdürleri Atatürk Anıtı'nda çelenk sundu. Mustafa Kemal Atatürk'e “Başöğretmen” unvanı verilişinin 81. ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 29. yılı, 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları sabah erken saatlerde başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama programı, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda devam etti.
Öğretmenevinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi,protokol üyeleri, öğretmenler ve İskilipliler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi’nin açılış konuşması ile başlayan program’da İskilip’te görev yapan ve stajyerlikleri kalkan genç öğretmenler and içerek asil öğretmenliğe başladılar. Terör örgütü tarafından şehit edilen ve Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler anılmasının ardından program, Bazı öğretmenlerin görevde oldukları zamanlarda yaşadıkları ve unutamadıkları anılarını anlatması ile devam etti. Bu sıralarda duygu dolu anlar yaşandı.
Zengin içerikli program sonunda Öğretmenler günü dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler sunuldu.
Programdan bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, Belediye olarak her zaman eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizerek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladıklarını ifade etti. Program, Öğretmenlerden oluşan müzik korosu öğretmen marşını seslendirmesi ile sona erdi