Bu yıl İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü farklı ve dolu dolu bir kutlama programı düzenledi.
Programa Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Belediye Başkan Vekili Fatma Selvi, daire amirleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
Öğretmenler Günü kutlaması İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sabah saat 9:30'da Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.
Çelenk sunma törenine okullarında TEOG sınavı olmayan okulların idarecileri ve aday öğretmenler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından iki öğretmen eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten yazıları ve okudukları şiir ile tören sona erdi.
Akşam saat 16:00’da Öğretmenler Günü kapsamında İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ve koordinesinde İskilip Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin organize ettiği program gerçekleştirildi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Vali Yardımcısı Fikret Zaman ve İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu da günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.
Vali Yardımcısı Fikret Zaman, konuşmasında öğretmenlik mesleğinin güzelliğinden ve öneminden bahsederek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti.
İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ise konuşmasında; “Öğretmenlik, insanlara dünyayı tanıtarak o küçük öğrencilerin kalplerine sevgi ve güven aşılarken beyinlerine hayatı kazımaktır” diyerek öğretmenlik mesleğinin temel hedefine değindi.
Gözde Düğün Salonu’nda yapılan program İskilip’te bir ilkti. Program kapsamında şiir okundu, oratoryo gösterisi yapıldı. Program sırasında; aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçen öğretmenlerin yemin töreni yapıldı, emekli öğretmenlere plaket takdim edildi. Daha sonra Osmanlı saray geleneğinden gelen meşhur İskilip dolması eşliğinde canlı müzik dinletisi sunuldu.