Program, İskilip hükümet konağı bahçesinde İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunumu sonrasında hep birlikte saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Pandemi tedbirleri gözetilerek gerçekleştirilen Çelenk tören programına İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu, MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Oktay Gündoğdu, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Yusuf Kaya, MHP İlçe Başkan Vekili Recep Cömert, İYİ Parti İlçe Başkanı Ömer Sardonat, CHP İlçe Başkanı Yusuf Var, daire amirleri, ilçede görev yapan tüm okul yöneticileri ile öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasını İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması takip etti. Öğretmenliğin uzmanlık gerektiren bir meslek olduğunu, dünyadaki bütün mesleklerin temelinde öğretmenlerin yer aldığını, toplumların öğretmenlerle şekillendiğinin altını çizen Atcıoğlu yaptığı konuşmasında: “Bazen anne babanın dahi göremediği güzellikleri görebilmenin, o yüreğe dokunabilmenin, ondaki cevheri keşfedebilmenin ve o yürekte kalabilmenin adıdır öğretmenlik.

Öğretmen sorumluluğu büyük, dikenleri çok, bir o kadar da zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her türlü zorluğa razı olurlar, elinden gelen uğraşı ve çabayı büyük bir fedakârlıkla ortaya koyarlar. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler.

Öğretmenlerin yaptıkları sadece insanlara dersleri öğretmek değil, en iyi şekilde çevreyi, hayatı, varlıkları tanıtarak; eğitim verdikleri yerlerde bir aile ortamı sağlayarak öğrencilerini hayata hazırlamaktır.

İşte bu yüzdendir ki Atatürk, “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” diyerek öğretmenlere olan güvenini dile getirdi.

Atçıoğlu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de virüs salgını ile mücadele hayatımızın her safhasını etkiledi. Okullarımızda yüz yüze eğitime yılsonuna kadar ara verildi. Ancak eğitim öğretim öğretmenlerimizin fedakârca çalışmalarıyla uzaktan çevrimiçi olarak devam edecektir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, öğretmenlik mesleğine yeni başlamış öğretmenlere mesleklerinin bilincinde olmalarını hatırlattı. Emekli olanlara sevgi ve saygılarını sunarak ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlere de Allah’tan rahmet dileyerek bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Çelenk sunma programının ardından ilçe düzeyinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilen öğretmenler günü temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe milli eğitim müdürlüğünde ödül töreni düzenlendi.