12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı 12 Mart 2021 Cuma günü saat 11.30'da Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Numan Yalvaçer günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “İstiklal Marşının Halkımızın Bağımsızlık Savaşını Ölümsüzleştiren Eşsiz bir eser olduğunu, istiklal savaşında kadın, erkek, çocuk ve askerleriyle bu vatan savunması gerçekleştirildi. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” dedi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma törenine İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Garnizon Komutanı Per Astğm Erhan Karavelioğlu, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Hakan Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı yazımı ile ilgili video gösterimi, öğrenciler tarafından şiirler seslendirirken bir öğrenci tarafından da istiklal Marşı’nın 10 kıtası seslendirildi.

Program sonunda İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni gerçekleştirildi. Başarılı öğrencilere ödüller İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Garnizon Komutanı Per Asteğmen Erhan Karavelioğlu, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük tarafından verilerek program son buldu.