Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. Yılında Çorum’un İskilip ilçesinde de törenlerle anıldı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan program, İskilip Sakarya İlkokulu tarafından hazırlanan özel programla devam etti.

Çelenk sunma programı Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunmasıyla başladı.

Daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı program İskilip Öğretmenevinde Sakarya İlkokulu tarafından hazırlanan programla devam etti.

Program çerçevesinde Okul Müdürü Durmuş Akbulut’un konuşmasının ardından çeşitli gösteriler, sunumlar, marşlar ve müzik eşliğinde devam etti. İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin Kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ebediyete intikal eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun” sözlerine yer verdi.

İzleyenler tarafından büyük ilgiyle izlenen program Atatürk’ü Anma Haftası etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.