Covid-19 sebebiyle okul ikliminden ayrı kalan öğrencileri için sanal ortamda yürüttükleri eğitim faaliyetleriyle dikkat çeken okul, bu olumsuz pandemi sürecinde belirli aralıklarla “İskilip Sakarya Uzaktan Eğitim Çalışmaları” adıyla düzenledikleri canlı yayınlar ile hem öğrencilerin motivasyonunu sağladılar hem de veli-okul ilişkilerini sağlamlaştırdılar.

Okul Müdür Yardımcısı Emre Ceylan, yürüttükleri projenin çıkış noktasını şöyle anlattı: “Biliyoruz ki son bir yılda sadece bizim ülkemizi değil tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen pandemi, yeni bir eğitim anlayışını da yanında getirmiştir. Sınıflar artık sanal ortama taşındı bu süreçte öğrencilerimiz de velilerimiz de öğretmenlerimiz de yıprandı.

Biz İskilip Sakarya İlkokulu Ailesi olarak bu süreçte öğrencilerimizin ve velilerimize gerekli motivasyon ve morali vermek amacıyla okul ruhunu sanal dünyaya taşımaya karar verdik. Bütün okul idare ve personelinin katıldığı, bütün öğrenci ve velilere yönelik, ayrıca alanında uzman konukların iştirak ettiği ve birbirinden profesyonel sunumlar ve içeriklerin bulunduğu canlı yayınlar bu düşünceyle ortaya çıktı.”

Proje Koordinatörü Atanur Yılmaz, canlı yayınların içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “Artık geleneksel hale gelmiş olan “İskilip Sakarya İlkokulu Uzaktan Eğitim Çalışmaları” adlı projede ilk olarak Türk Halk Müziği Şöleni adlı etkinlikle başladık. Okulumuzun öğretmenlerinden Yağmur Uprak Okur’un değerli eşi Ethem Eray Okur tarafından sunulan sazlı sözlü müzik şöleni dinleyicileri mest etti. Halk müziği ezgileri, çocuk şarkıları hatta istek parçalar da icra edildi. İlk yayınımızı başarılın ve katılımcı sayısının yüzü aşkın olması bizi çok heyecanlandırdı.

Çalışmalarımızın diğer haftaki etkinliği geleneksel türk tiyatrosu gösterisi oldu. Alanında uzman konuklarımız: Gökhan Özkal (Edebiyat Öğretmeni, Tiyatro Eğitmeni), Serkan Yaşar (Kültür Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı, Orta Oyunu Sanatçısı) yaklaşık 1 saat boyunca Meddahlık, Karagöz-Hacivat ve Kukla Gösterisi sunumu yaptılar. Öğrencilerimizin mutlulukları, kahkahaları ve eğlenceli dakikaları görülmeye değerdi. Bu haftadaki Uzaktan Eğitim Çalışmalarımıza veli ve öğrenci katılımı oldukça fazlaydı, deyim yerindeyse Geleneksel Türk Tiyatrosu Resitali sunuldu.

Son söz olarak Okul Müdürü Şerife Çoban şunları ekledi: “İskilip Sakarya İlkokulu adına, canlı yayınlarımızda bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini hep hissettiğimiz İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ve Şube Müdürü Mehmet Fidan’a çok teşekkür ediyoruz. Yayınlarımıza teşrif eden alanında uzman tüm değerli konuklarımıza da teşekkürü borç bilirim.

Ayrıca gece gündüz demeden öğrencileri için çalışan, emek veren ekip olarak tek yürek hareket eden İskilip Sakarya İlkokulu öğretmenlerine şükranlarımı sunarım. Bütün uğraşlarımızın geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için olduğunu belirtmek isterim. Sloganımızda belirttiğimiz gibi “Eğitim Bizim İşimiz, Bizi İzlemeye Devam Ediniz.”