Çorum İskilip Lisesi’nin 1989 yılı mezunları, 27 yıl sonra aileleri ve o dönemin öğretmenleri ile birlikte bir araya geldi.
Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Hanoğlu Konağı'nda gerçekleştirilen organizasyonda müzik öğretmeni Hasan Akay da sesi ve müziğiyle geceye renk kattı.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen buluşmaya aileleri ile katılan 89 mezunları, 27 yıl sonra buluşmanın sevincini yaşadılar.
Dönemin öğrencileri ve Edebiyat Öğretmeni H. Hüseyin Hastaoğlu ile Coğrafya Öğretmeni Nurettin Tanay o yıllarla ilgili anılarını anlatarak, o günlerin özlemle anılmasını sağladılar.
4 yıl önce Ilgaz'da bir araya gelen 1989 İskilip Lisesi mezunları ikinci toplantılarını geçen yıl mezun oldukları ilçede gerçekleştirdiler.
Bu yıl ise Dr. Mustafa Azak ve Fatih Ayfer öncülüğünde Çorum’da gerçekleşen buluşmaya; İstanbul, İzmir, Denizli,Sakarya, Konya gibi uzak illerden ve çevre illerden buluşma için gelenler hocaları ve arkadaşları ile bol bol sohbet edip hasret giderdiler.
Kısa zamanda ailelerinde birbiriyle kaynaşması ile çok güzel bir ortam oluştu. Günün anlam ve önemini istinaden bir konuşma yapan Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Mustafa Azak: “1983 yılında İskilip Lisesi Ortaokul bölümünden başlayıp 1989 yılında Lise bölümünden mezun olan tüm arkadaşlarımızı ve kıymetli öğretmenlerimizi davet ettiğimiz bu organizasyonda, uzun bir aradan sonra bir arada olmak hepimizi çok mutlu etti. İskilip'te gerçekleştirilen buluşmamızdan 1 yıl sonra o günkü dileklerimize uygun olarak bu yılda tekrar buluşmamız bizler için çok değerli. Artık geleneksel hale gelen mezunlar buluşmasının önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum. Umarım bu organizasyona katılamayan arkadaşlarımızı o zaman görme şansımız olur. İskilip Lisesi'nden mezun olduğumuz günden sonra hepimiz kendisine bir yol çizdi. Farklı bir iş, aile, gaye ve yaşadığı yere sahip olmamıza rağmen lise günlerimizi hiç unutmadık. Bizim bu günlere gelmemizde büyük emek sarfeden kıymetli öğretmenlerimizin hepsine çok teşekkür ediyor, bayramlarını kutluyor ve tüm öğrencilerinin adına ellerinden öpüyorum. Büyük bir özlemle kavuştuğumuz arkadaşlarımızla anılarımızı tazelemek hepimizi çok duygulandırdı. Özellikle uzak illerden buraya sırf arkadaşlarını görmek için gelenler olmak üzere tüm katılımcılara, kıymetli hocalarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum' redi.
Edebiyat öğretmeni H. Hüseyin Hastaoğlu öğrencilerine yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi İskilip Lisesi çok köklü ve ülkesine büyük hizmetleri dokunmuş birçok mevkide değerli kişiyi yetiştirmiş önemli bir okuldur. Okulumuz 1933 yılında Ortaokul olarak açılmış ve 1968 de Lise'ye çevrilmiş.1974’te yeni yapılan binasına geçmiş ve 1981 yılında Parasız Yatılı Pansiyon Binası hizmete girmiş ve bu sayede çevre ilçelere de hizmet vermeye başlamıştır. İskilip Lisesi mezunları olarak en büyük arzumuz böyle köklü bir okulun Ülkemize verdiği katkının artarak devam etmesi ve sizler gibi nice değerli mezunlar vermeye devam etmesidir. Bu konuda tüm mezunlarımızın okulumuza desteğinin devam etmesini diliyorum. Geçmişi tekrar yaşamak ve arkadaş ve dostluğun hiç bitmeden devam etmesine yapılan katkı tüm mezunlarımıza örnek bir davranış. Bir öğretmen olarak yıllar sonra öğrencilerimizi bir arada görmek, öğrencilerimizin çok değişik meslek gruplarında başarılı çalışmalar yaptığını öğrenmek biz öğretmenler için tarif edilemez mutluluk. Öncelikle 27 yıl sonra İskilip Lisesi'nden 1989 yılında mezun olan öğrencilerimizin bir araya gelmesini sağlayan Dr. Mustafa Azak ve Fatih Ayfer ile emeği geçen tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum Ayrıca bu birliktelikte bulunan, ülkemizin değişik yörelerinden katılan mezunlarımıza ve öğretmen arkadaşım Nurettin Tanay'a gösterdikleri incelik için teşekkür ediyorum. Bu güzelliğin devam etmesi dileğimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Daha sonra söz alan dönemin Coğrafya Öğretmeni Nurettin Tanay, bu güzel toplantıyı düzenleyen ve katılanlara ayrı ayrı teşekkür etti.
Böyle bir öğrenci grubuna öğretmenlik yapmış olmaktan dolayı çık mutlu olduğunu ve İskilip Lisesi’nde görev yapan tüm öğretmenleri yad ederek konuşmasını tamamladı.
Ardından da toplantıya katılanlar geçmişteki hatıralarını büyük bir mutluluk içinde anlattılar.
Gecede çok güzel bir müzik ziyafeti veren müzik öğretmeni Hasan Akay ve onlara türküleriyle eşlik eden 1989 mezunlarından Yaşar Sever büyük bir ilgi ve beğeni topladı.