İskilip ilçesini ziyaret eden AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, ilçe kongresinde göreve seçilen Yusuf Kaya ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette ilçeye yapılan ve devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler veren Kaya, Çorum-İskilip yolunun 2021’de tamamlanacağını söyledi. Kaya, “İskilip’in en önemli sorunlarından birisi olan Çorum-İskilip yolu şantiyesini ziyaret ettik. Gerçekten hızlı bir şekilde yapıyoruz. İskilipli’nin Çorum’a kaliteli bir şekilde ulaşması, sağlıklı bir şekilde yolculuk etmesi için yolumuzu bu sene Harami’ye kadar sıcak asfaltını yapacağız. Gelecek yıl da İskilip’e kadar olan kısmını tamamlayacağız ve aynı zamanda Çorum girişini de Osmancık ve İskilip yolunu tek kavşakta birleştirip kentimize kazandıracağız” diye konuştu.

HEM VATANDAŞI HEM MUHTARLARI DİNLEDİ

Hem muhtarlarla hem de vatandaşlarla görüşüp talep ve öneri aldıklarını kaydeden Kaya, “İskilip’te demokrasinin bir parçası, partimizin her daim yanında olduğu muhtarlarımıza görüştük. Onların sorunlarını, dertlerini dinledik. Yapabileceklerimizi, yaptıklarımızı konuştuk. Özel İdareyle istişare edip onların sorunlarına da çözüm bulacağız. Hemşehrilerimizi ziyaret edip onları dinledik. Gerçekten İskilip halkı kadirşinas bir millet. Hepsi partimize, cumhurbaşkanımıza dua ediyorlar. Azla yetinip şükür ediyorlar. Onlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

“DEREKARGIN 4 BİN DÖNÜM ARAZİYİ SULAYACAK”

Derekargın Göleti’nin tamamlandığını, sulama için de 23 milyon liralık ihale yaptıklarını ifade eden Kaya, “İskilip ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan Derekargın Göleti’nde tarım sulama için çalışmalara başlıyoruz. 4 bin dönüm arazinin sulanması için ihale tamamlandı. 23 milyon liralık bir ihale. İskilip’e yıllık 5 milyonluk bir katkı sağlayacak. Sulu tarım önemli. İskilip’te yapacağımız çalışmalar var” diye konuştu.

“YÜKSEKOKUL SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

İskilip’in kanayan yarası haline gelen İskilip Meslek Yüksekokulu için de çalıştıklarını vurgulayan Kaya, “İskilip’in en büyük sorunlarından bir tanesi olan yüksekokul ile ilgili inşallah elimizden geleni yapacağız. Yüksekokulun yapıldığı binanın depremle ilgili sorunları var. Fiziksel olarak elverişli olmadığı raporlandı. Orada bir çalışma başlatacağız. İskilip’in güzel bir yüksekokula kavuşması için o sorunu da halledeceğiz. Bakanlığımızla görüşüp ya binanın olduğu yere ya da başka bir yere İskilip’e kazandıracağız” dedi.

İSKİLİP’E TOKİ MÜJDESİ

İskilip’te iki farklı yerde TOKİ konutları yapılacağını müjdeleyen Kaya, “İskilip’te hiç TOKİ yok. Belediyemizle beraber İskilip’in iki güzel noktasına TOKİ yaptıracağız. En kısa zamanda talep edildiği miktar kadar da ilçemize TOKİ yaptıracağız” ifadelerini kullandı.