İskilip’e bağlı Yukarıörenseki Köyü sakinleri köy camisinde imam olmadığını belirterek yetkililere seslendi. Köylüler 9 aydır imam olmadan ibadetlerini yapıyor. Bu duruma isyan eden köy sakinleri İskilip Kaymakamlığı ve İskilip İlçe Müftülüğüne seslenerek camilerine imam istedi. Köylüler “Her seçimde oylarımızı Ak Parti’ye verdik ancak köyümüze bir imam gönderemediler” diyerek tepki gösterdiler.

“150 HANELİ KÖYDE BİR HOCA OLMAZ MI?”

9 aydır camide imam bulunmadığını belirten vatandaşlar, “Yukarı dağ köylerinde her hanede bir hoca var. 9 ay oldu. Devletin hocası mı yok? Hocanın isteğine bağlı oluyormuş. İsterse hoca köye geliyormuş, istemiyorsa devlet köylere hoca gönderemiyormuş. Devlet büyüklerimiz duysun. Oy isterlerse oy veriyoruz. Bir hoca gönderemiyorlar mı? 150 haneli köyde bir hoca olmaz mı?” şeklinde konuştu.

GİTMEDİĞİM, BAŞVURMADIĞI YER KALMADI

Köy Muhtarı Osman Kayılı, “10 aydır hocamız yok. Köy halkı hoca istiyor. Büyüklerimize sesleniyorum. Bütün parti büyüklerine sesleniyorum. 9 aydır buna bir çare bulamadık. Halkımız da burada. Gitmediğim yer, başvurmadığım yer kalmadı. Buna bir çare bulunsun” ifadelerini kullandı.