Türkiye Güreş Federasyonunun Antalya Kemer İlçesinde düzenlediği Yıldızlar Serbest Güreş Milli Takım Seçmesi Türkiye finallerinde Güreş Takımı 45 kilo da zafer üstüne zafer yazdı.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi Büyükşehirlerin arasından sıyrılıp, bütün rakiplerini tek tek tuş ederek finale ismini yazdıran A grubu finalisti ve B Grubu finalisti olarak 2 tane finale isim yazdıran İskilip Belediyespor Kulübü Güreş Takımı oldu.
 

DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONASI GARANTİ
Milli Takım ve İskilip Belediyespor Güreş Takımı Antrenörü Adem Uysal yaptığı açıklamada, “Antalya İli Kemer İlçesinde devam eden Yıldızlar serbest Güreş Türkiye Finallerinde 45 kilo kategorisinde bir rekora imza atmayı başardık. Türkiye Finallerine katılan o kadar büyükşehir Kulüpleri arasından sıyrılarak adımızı 2 tane güreşçimizle Finale yazdırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 45 Kilo Kategorisinde mücadele eden Güreşçimiz Mustafa Karabuğa, Final karşılaşmasında gene kendi güreşimiz olan Yunus Emre Battal’ı mağlup etti. Karabuğa, Türkiye Şampiyonu olarak Macaristan Budapeşte de yapılacak olan Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.  Güreşçimiz Yunus Emre Battal ise 2. Olarak Gümüş Madalya almaya hak kazandı. Milli takım da her iki sporcumuz Avrupa, Dünya ve Balkan Şampiyonalarında ülkemizi bayrağımızı temsil edecekler ” dedi.
 

YARIN MÜSABAKALAR DEVAM EDECEK
Türkiye Güreş Federasyonunun Antalya Kemer İlçesinde düzenlediği Güreş Müsabakalarında bugün devam eden müsabakaların ardından oynanmayan müsabakalar yarın kaldığı yerden devam edecek.  Antrenör Adem Uysal, “ Yarın ki müsabakalarda ise defalarca Türkiye Şampiyonu olan Ferhat Yiğit ( Sarı Fırtına ), geçen hafta Türkiye Şampiyonu olan Mürsel Aslan, Ferdi Korkmaz, Yunus Emre Efe ter dökecek. Pehlivanlarımıza çıkacakları zorlu müsabakalarda başarılar diliyorum ” dedi.
 

HELAL OLSUN YİĞİTLERİM
İskilip Belediyesi Başkanı Ali Sülük yaptığı açıklamada, “ Büyükşehirleri dize getirerek 2 tane finalist çıkararak İlçemizi gururlandıran Güreşçilerimiz Dünya Şampiyonası biletini aldılar. İlçemizi temsil eden Milli güreşçilerimizi ve büyük emekleri olan Milli Antrenörümüz Âdem Hocamızı canı gönülden tebrik ediyor, Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonlarında başarılar diliyorum. Helal olsun yiğitlerim ” dedi.