İskilip Belediyesi Başkanı Ali Sülük’ün talimatıyla, Zabıta Amirliği Temizlik İşleri Birimi, havaların sıcak gitmesi nedeniyle ilaçlama çalışmaları başlattı. Zabıta Amirliği Temizlik İşleri Birimi tarafından başlatılan çalışma ile çöp depolama alanı başta olmak üzere dere kenarları, sazlık alanları, su birikintisi olan bölgelerde sinek, sivrisinek ve larva ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam edecek.

ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK

Zararlı haşerelerin üreme kaynaklarının kurutulması sinek, sivrisinek v.b haşerelerin yoğunluğunu ortadan kaldırılması amacı ile ilaçlama çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Ali Sülük, "İlçemizde larva üremesinin engellenmesi için ilaçlama çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Ekiplerimiz başta çöp depolama alanımız olmak üzere, haşere ve sineklerin yaşam alanı olan rögarlar, çöp konteynerları, su birikintileri, sazlık alanlar ile yeşil alanlar da ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

Sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için mücadele ettiklerini kaydeden Başkanı Ali Sülük, "Sinek, larva ve haşere ile mücadelede uygulama şekli ve kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olmasına dikkat ediyoruz. Merkez ve bağlı mahallerinde bulunan dere, su birikintileri, su kanalları gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Oluşabilecek haşere sorunlarına karşı gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.