Geçtiğimiz günlerde Meydan Mahallesinde başlayan yeşillendirme çalışması İskilip Belediyesi Başkanı Ali Sülük’ün talimatıyla Erenler Sağlık Ocağı önündeki alanda devam ediyor. Erenler Sağlık Ocağı önünde ki boş alanda yeşillendirme çalışması yapan Belediye Park ve Bahçeler Ekipleri, fidanları toprakla buluşturmak için gerekli çalışmaları yaparak, hazır olanlarını toprakla buluşturuyor.

" BUGÜN FİDAN, YARIN NEFES DİYORUZ "

Meydan Mahallesi Muhtarı Alaattin Çoğal fidan dikiminde yaptığı konuşmada, " Mahallemizde eksiklik olan yeşil ihtiyacını ve özlemini Belediye Başkanımız Ali Sülük Bey’e ilettik. Konuyla alakalı olarak Başkanımız kısa sürede dönüş yaparak çalışmalara başladı. İlk olarak Başkanımızın tensipleriyle Meydan ve Erenler Mahallelerimizde bulunan dere boyuna fidanlarımızı dikerek; mahallelerimizin hem yeşillenmesini hemde rahat nefes almasını sağladık. Ardından ilçemiz girişi olarak bilinen, Erenler Sağlık Ocağımızın önünde ki alanı, mezbelelikten kurtarıp güzel bir çalışmaya imza atacak olan Başkanımıza teşekkür ediyor, bugün dikeceğimiz bir fidan, yarınlarımıza nefes olacak inşaAllah” dedi.

" DİKMEK KADAR KORUMAK DA ÖNEMLİ "

Başkan Fidan Dikiminde yaptığı açıklamada, “Öncelikle Orman Haftasında böyle güzel bir etkinlikte, bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Geçtiğimiz haftada benzer bir etkinlikte bulunduk. Orada da fidanlarımızı birlikte toprağa ulaştırdık. İnşallah bu fidanlarımız ileride büyük ağaçlar olacak, bu toprakları süsleyecektir. 1990'lı yıllarda toprakla buluşan fidanlar hemen yan tarafımızda büyük bir ormana dönüşmüş ve harika bir görüntü oluşturmuş durumda. Bugün toprakla buluşturacağımız fidanlar da bundan 20-30 yıl sonra yine benzer şekilde büyümüş olacak. Bunları dikmek kadar korumak da önemlidir. Bundan sonra fidanlarımızı bir şekilde korursak yeniden aynı sıkıntıları yaşamamak adına bizim için önemlidir. Bunu özellikle halkımıza söylemek istiyorum. Fidanlarımızı toprakla buluşturalım, ancak bunları korumak da aynı şekilde bizim bir görevimiz olsun. Sadece burada değil hayatımız boyunca fidan dikmeyi, onları korumayı, etrafı ağaçlandırmayı kendinizi bir görev olarak addedin ve bu konuda bir tema gönüllüsü olarak çalışın. Sonuçta göreceğiz ki bu topraklar hem zenginliğimiz açısından, hem yaşanabilirlik açısından güzel topraklar olacak. Dikilen Fidanlarımız İlçemize, Milletimize ve Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu topraklar güzel bir sonuçla karşılaşır. Bu sonuçlarda da hepimizin emeği olur diyorum” dedi.

" FİDANLAR, AĞAÇLAR BİZİM CANIMIZ "

Fidan dikim yerinde bulunan mahalle sakinleri ağaçları kesenler ve zarar verenler hakkında şikâyetlerde bulunarak, “ Ağaçlara, fidanlara zarar verenler canidirler. Yapmasınlar. Ağaçlar olmazsa biz yaşayamayız, onlar bizim ciğerlerimizdir. Ağaçların kesilmesini istemiyoruz. Buraya da Belediye Başkanımız fidanlarımızı dikti, umarım hepsi büyüyecek, ağaç olacak" ifadelerini kullandılar.