İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük'ün destekleriyle devam eden "Ferdi Ve Funda ile Eğlenceli Saatler" programı dolu dolu geçti. Yerel sanatçı Ferdi Karabıyık'ın organizatörlüğünde kültürel tanıtım için düzenlenen program bu hafta da Atatürk Orman Çiftliği Çok Amaçlı Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Programa sponsorlar katılarak ürünlerini tanıttı.

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

"Ferdi ve Funda ile Eğlenceli Saatler" Programına katılan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük programa teşekkürle başladı. Başkan Ali Sülük; "Öncelikle önceki yıllarda düzenlediğimiz etkinlikte bizlere jest yapan Funda Hanıma bir teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu jestini unutmadık ve bu günler nasip oldu. İlerde düzenleyeceğimiz etkinliklerde hem Funda Hanımı, hem eşini hemde sizler gibi müzisyen arkadaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Malum zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçten en çok etkilenen camiada müzisyen camiasıdır. Bu zor zamanlarda müzisyen arkadaşlarımıza bir damla olsun can suyu olabildiysek ne mutlu bize" dedi.

İSKİLİP İÇİN NELER YAPTIK?

Program da sorulan soru üzerine açıklama yapan Başkan Ali Sülük; " 2 yıla yaklaşan bir süredir belli imkânları da gündeme getirip dillendirmek istemiyoruz ama ortada realite var. Böyle bir borç yüküyle teslim aldık. Mevcut imkânlar çerçevesinde hem ekonomik hemde sosyal alanda çalışmalar yürütüyoruz. İlk olarak; Aşevini faaliyete geçirerek günlük 350 kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Yıllardır atıl vaziyette duran bir mezhabamız vardı. Sağlıklı et yememiz için mezbahamızı ruhsatlandırarak, belediyemizin imkânlarıyla bakım ve onarımını yaptık. Mezbahamızın kesimlerini veteriner kontrollü bir şekilde yaparak sofralara sağlıklı et gitmesine vesile olduk. Gene yakın zamanda asfalt plenti aldık ve onun kurulumunu yapmak üzereyiz. İçinde bulunduğumuz düğün salonunu arkadaşlarımızla birlikte hayata geçirdik. Burası tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla yapıldı. Yani dışarıdan bir kuruş katkı olmadı ve burada yapılan hiçbir iş ihale usulüyle olmadı. Belediyenin işçisi, belediyenin emeği, belediyenin kazmasıyla, küreğiyle yapıldı. Belediyemiz için güzel bir gelir kapısı olacak. Bunun yanı sıra sosyal belediyecilik kapsamındaki ulu çınarlarımızın evde bakım hizmetleri, temizliklerinin yapılması, gerekiyorsa tedavilerinin yapılmasından tut da tıraşlarının yapılmasına varana kadar elimizden geldiğince her insanımıza dokunamaya çalışıyoruz. Mevcut şartlar dâhilinde gücümüzün yettiği ölçüde her insanımıza ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TURŞU FABRİKASI BAHARA HAZIRLANIYOR

Kadın Kooperatifi kurarak ilçede ki üretici istihdamına katkı sağlayan Başkan Ali Sülük bahara Turşu Fabrikasının hazır olacağını dile getirdi. Programda sorulan soru üzerine açıklamada bulunan Başkan Ali Sülük; " Kurduğumuz Kadın Kooperatifi aracılığı vasıtasıyla bir tane proje sunduk ve bu projemiz Bakanlık onaydan geçti. Bahar döneminde İskilip’te Turşu Fabrikasının kurulumunu yaparak üretimine başlayacağız” şeklide konuştu.

BETON PARKE ÜRETECEĞİZ

Başkan Ali Sülük program da müjdeli açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada; " Asfalt plentimizi duyurmuştuk. 2021 yılının ilk müjdesini buradan sizlerin aracılığıyla duyurmak istiyorum. İlçemize Parke Üretim Tesisini kuruyoruz. Artık kendi parkemizi kendimiz üreteceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. Buradan tüm hemşerilerimin yeni yılını tebrik eder, sağlıklı ve mutlu nice güzel seneler dilerim" dedi.