Belediye Başkanı Ali Sülük, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ilçede görev yapan kadın personellerin ve Kadın Esnafların dünya kadınlar gününü kutlayarak, karanfil dağıttı.

KADIN İSTİHDAMINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Belediye Başkanı Ali Sülük, kadın istihdamının artmasının ekonomik kalkınma ve gelişmede büyük bir öneme sahip olduğuna inandığını belirtip, "Bölgemizdeki kadın istihdamının artmasını ve kadınların daha iyi şartlarda çalışmalarını her şeyden fazla önemsiyoruz. Kadınlarımıza sadece 8 Mart'ı değil, her günü en az 8 Mart kadar özel kılmak en büyük amacımız ve temennimizdir. Çünkü geleceği onlar şekillendirecektir. Bizler bu görevleri ve makamları onların yetiştirecekleri çocuklara devir edeceğiz. Kadınlarımız ne kadar güçlenir ise o kadar güçlü bir Türkiye'ye ve geleceğe sahip oluruz. Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir günün içerisindeyiz” dedi.

FEDAKÂR ANALARIMIZI UNUTMAMALIYIZ

Belediye Başkanı Ali Sülük fedakârlık yapan analarımızın unutulmayacağını dile getirerek; “ Unutulmamalıdır ki; Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Ailesine katkı sağlamak uğruna nasır tutmuş elleriyle, şehit evladını vatan toprağına uğurlarken döktüğü gözyaşlarıyla, umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla, duanın ve iyi dileklerin çağlayan gibi aktığı sözleriyle kadınlar milletimizin ruhu olmuştur. Sokak ortasında ardı ardına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen caniler tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır. Belediye olarak pek çok çalışmalarımızda ilçe Kadınlarımızın yanında olduk onlara destek verdik. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınları, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlçemizde geçtiğimiz gün şahadet şerbetini içen Emre Dokumacının Ailesi unutulmadı.

Belediye Başkanı Ali Sülük’ün talimatıyla Belediye Meclis Üyesi Hatun Çürük ile Hilal Masa Birim Görevlisi Seval Yöntem Şehit Emre Dokumacının manevi Annesi Leyla Yalçına ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Hala Leyla Yalçın; “ Bizleri bu anlamlı günde unutmayan Sayın Belediye Başkanı Ali Sülük Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Allah’ım onun yolunu ve bahtını açık eylesin” dedi.

“8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ” KUTLU OLSUN

Belediye Başkanı Ali Sülük; “ Bu duygularla özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş; başta şehit ve gazi anneleri ile şehit ve gazi eşleri olmak üzere pandemi döneminde canını dişine takarak; sevdiklerinden, ailesinden, minicik yavrularından ayrı kalarak insanlık adına çalışan tüm kadın sağlık personelimizin, güvenlik teşkilatında çalışan kadın personelimizin, başarılı nesiller yetiştiren kıymetli kadın öğretmenlerimizin ve tüm değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve hayatımızın her bir anına dokunan, anlamlandıran kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.