İskilip Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis toplantısı Ali Sülük Başkanlığında Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Önceden belirlenen gündem maddeleri görüşüldükten sonra, gündem dışı bir teklif sunan Belediye Başkanı Ali Sülük, 15 Temmuz hain darbe gecesini kınayarak ilçede bulunan Hacıpiri mahallesindeki Samanyolu sokağın isminin değiştirilmesini, sokağın yeni isminin Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı ve eski Terörle Mücadele Daire Başkanı Çorumlu Turgut Aslan’ın isminin verilmesini önerdi.

SAMANYOLU SOKAK GAZİ TURGUT ASLAN SOKAK OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Gündem dışı olarak Belediye Başkanı Ali Sülük tarafından Samanyolu sokağın isminin Gazi Turgut Aslan Sokak olarak değiştirilmesi önerisi Belediye Meclis Üyelerinin de kabulüyle oy birliği ile kabul edildi. Hacıpiri mahallesi Samanyolu sokak Gazi Turgut Aslan Sokak olarak değiştirildi.

TURGUT ASLAN KİMDİR

Turgut Aslan aslen Çorum Ortaköy doğumludur. TEM daire Başkanı iken 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı ele geçirildikten sonra acil toplantı var denilerek karargaha çağrılan Turgut Aslan Fetöcüler tarafından pusuya düşürülmüştü. Koruma memuru şehit edilirken, Turgut Aslan başından vurularak yaralandı. Öldü sanılarak bırakılan Turgut Aslan yoğun tedaviler ve geçirdiği operasyonlar neticesinde hayata tutundu.