Şehitlik Anıtında düzenlenen törenin ardından Şehit ve Gaziler Derneğinde 15 Temmuz Konulu Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında 1. Olan yarışmacılar ödüllerini, Kaymakam Muharrem Eligül, 2. Olan yarışmacılar Belediye Başkanı Ali Sülük ve 3. Olan yarışmacılar ise Garnizon Komutan Vekili Astsubay Üstçavuş Cem Severden aldılar.

Şehit ve Gaziler Derneğinde sona eren program sonrasında vatanımız için ebediyete intikal etmiş şehitlerimizin mezarlıkları ziyaret edilerek, Şeyh Yavsi Cami İmam Hatibi Ramazan Doğan tarafından Kur’an Tilaveti yapıldıktan sonra ilçe Müftüsü Vahit Demiral, ‘Ebediyete intikal etmiş bütün ecdadımız ve şühedalarımız için’ dua etti.

Mezarlığa gelen Şehit yakınlarıyla Kaymakam Eligül ve Belediye Başkanı Ali Sülük bir süre sohbet ederek şehit ailelere, ‘ Vatan İçin canlarından geçen şehitlerimize minnettar olduklarını ve onların sayesinde cennet vatanımızda; Ezanımız hür bir şekilde okunmaya, bizlerde bağımsız bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz’ diye ifade ettiler.

Şehit mezarları ziyaret edildikten sonra İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camiinde düzenlenen Mevlidi Şerif programına geçilerek; 15 Temmuz Şehitleri ve daha önce şahadet şerbetini içmiş ecdat için, Kur’an- Kerim okunarak dualar edildi. Mevlit Programından sonra ise; İskilip Metin Alkan Akşam Sanat Okulunun düzenlediği 15 Temmuz Geçilmez Resim Sergisi ziyaret edildi.