Türkiye geneli 81 ilde ve 5 ülkede temsilcilikleri bulunan İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), kuruluşunun 2nci yıldönümünü kutluyor.

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, yaptığı açıklamada, İGF’nin, Türkiye genelinde internet medyalarını biraraya getirerek önemli çalışmalara imza attığını kaydetti. Demir, “İnternet yasasını ülkemize kazandırmak, internet ortamında halkın haber alma özgürlüğü adına habercilik yapan meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, yasal zeminde henüz ‘gazeteci’ olarak addedilmeyen meslektaşlarımızın özlük haklarını elde etmelerini sağlamak amacıyla 2 yıl önce İnternet Gazetecileri Federasyonu’nu kurduk. Aradan geçen süreçte Türkiye genelinde, Almanya, Belçika, İngiltere, Azerbaycan ve KKTC’de teşkilatlanmamızı tamamladık. Güçlü bir internet medyası ağıyla, her türlü engellemelere rağmen medyalara hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIŞ, BUNUN GERİ DÖNÜŞÜ ÜLKEYE İHANETTİR”

İnternet yasasının TBMM’nin boynunun borcu olduğunu hatırlatan Genel Başkan Demir, “İnternet yasası konusunda ciddi çalışmalar yaparak TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na gönderen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ancak görüyoruz ki; geleneksel menfaatler peşinde koşan bazı meslek örgütleri, internet yasasının çıkarılmaması için baskı girişimlerinde bulunuyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ve komisyon üyelerinin bu baskılara boyun eğmeyeceğini ümit ediyoruz. Artık ok yaydan çıkmış, bunun geri dönüşü kesinlikle yoktur. Anadolu illerindeki yerel gazeteler, ekonomik maliyetlerden dolayı zor durumda ve artık baskılı gazete çıkarmak istemiyor. Birkaç medya ve meslek örgütü istiyor diye internet yasasını çıkarmamak ülkeye, medya sektörüne, TBMM’ye ihanettir. İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak medyalarımızın her zaman yanında, internet yasasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Her ne olursa olsun, internet yasası, tüm engellemelere rağmen TBMM’den çıkacaktır” dedi.

“TEHDİT, ŞANTAJ VE YALAN HABERCİLİK TARİH OLACAK”

İnternet yasası ile tehdit, şantaj, yalan habercilik ile merdiven altı haber sitelerinin tarihe gömüleceğine dikkat çeken Demir, “Mesleğimizin geleceğine yön verecek ve internet gazetecilerinin çalışma hayatı içinde yerini sağlamlaştıracak olan bu yasanın şubat ayı içerisinde TBMM’de oylanarak yasalaşacağını ümit ediyoruz. Bu sayede 212 sayılı sözleşmeye tabi çalışan meslektaşlarımız, tıpkı yazılı, görsel ve işitsel medyalarda olduğu gibi aynı özlük haklarına internet gazetecisi olarak da sahip olacaklar. İnternet yasası sayesinde ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen internet sitelerinin yerini kurumsal internet medyaları alacak, ülke vizyonuna katma değer sağlayacak ve medyamız ‘şantajcı, tehditçi, yalan haber ve çıkarcılardan’ kurtulacak. İkinci kuruluş yılımıza ulaşmanın ve kısa sürede önemli çalışmalara imza atmanın mutluluğuyla tüm İnternet Gazetecileri Federasyonu ailesine, medyalarımıza, destek veren herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.