1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da Pirbaba Parkı’nda toplanılarak, buradan yürüyüşe geçilecek ve saat 12.00’de Saat Kulesi’nde miting yapılacak.

1 Mayıs Tertip Komitesi, Kadeş Barış Meydanı’nda ve Gazi Caddesi üzerinde bildiri dağıtarak vatandaşları 1 Mayıs mitingine davet etti.

Çorum 1 Mayıs Tertip Komitesi adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kenan Sırma, “İnsanca yaşamak için, insanca çalışmak için, güvenceli bir iş için, güvenli bir gelecek için, haklarımız için 1 Mayıs’a!

Ekmeğimizi patronların insafına, kentlerimizi, doğamızı rantçıların yağmasına, haklarımızı tek kişinin keyfine bırakan bu düzeni değiştireceğiz!” dedi.

Kenan Sırma, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi

“Her sabah aynı ülkenin sabahına uyanıp farklı gerçekleri yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu bozuk düzene itirazımız var. Bu ülkenin bütün değerlerini işçisi, köylüsü, memuru ve emekçileri olarak birlikte ellerimizin emeği ile üretiyoruz. Ürettiğimiz kaynak paylaşılırken hakça payımızı alamıyoruz ve “artık yeter” diyoruz.

Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke için birleşme zamanı!

İşçiden alıp patronlara veren, fakirden çalıp zenginin kasasını dolduran, dar gelirliden alıp rantiyeye kaynak aktaran bu adaletsiz düzene karşı 1 Mayıs’a!

Örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, grevleri yasaklayan, hakkını arayanı hain ilan eden baskıcı düzene karşı 1 Mayıs’a!

Daha fazla kâr için fay hatlarını, dere yataklarını imara açıp bizleri enkaz altında bırakan vahşi sermaye düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Devlet kurumlarını itibarsızlaştıran, liyakatsizliği, iş bilmezliği meşrulaştırıp, kuralsızlığı yasalaştıran bozuk düzene karşı 1 Mayıs’a!

İnsanca yaşamak için, insanca çalışmak için, güvenceli bir iş için, güvenli bir gelecek için, haklarımız için 1 Mayıs’a!

Ekmeğimizi patronların insafına, kentlerimizi, doğamızı rantçıların yağmasına, haklarımızı tek kişinin keyfine bırakan bu düzeni değiştireceğiz!

Yurdumun mutlu günleri için, çetelere boyun eğmeyeceğiz!

1 Mayıs Tertip Komitesi olarak tüm halkımızı; Emeğin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ı emeğin, halkın gerçek bayramına çevirmeye, insanca bir yaşam, güvenceli iş-güvenli gelecek, demokratik bir ülke için işyerlerinde, alanlarda, meydanlarda yan yana gelmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz.”