Tam olarak hesabını yapmadım ama ben diyeyim 8- siz söyleyin 10 yıldan bu yana atıl vaziyette duran eski hükümet konağının içler acısı halini hep merak etmişimdir.
Kentin tam göbeğinde hani sizin anlayacağınız en kıymetli yerinde öylece bekliyor. Hali ile vatandaşta merak ediyor. Ne olacak bu konağın hali? Sorunun gün be gün dilden dile dolaşıyor.
Hani gerçekten konaksa konak muamelesi yapmak gerekmez mi? Sorusunu hep aklımda tutmuşumdur.
Aradan geçen sekiz on yıllık sürede de en aza üç dört defa kaleme aldım bu konağın halini gündeme getirmeye çalıştım. Mesela bir yazımda Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi yapalım dedim.
Yetkilileri ikna edebilmek için bu konuda çok ta cilalı sözler harmanladım olmadı. Ne güzel olur Türk ahşap mimarisine göre restore edilsin okul olsun ve üstelik bahçesinde de uygulamalar yapılsın diye ne sözler söyledim.
Sağlık olsun ne diyelim eski hükümet konağı bu memleketin hayrına en iyisi nasıl olacaksa o şekilde değerlendirilsin.
Hayır dedim de aklıma geldi. En iyisi bu güzel mekana bir meydan camisi inşa etmek.
Şimdi pek çoğunuz hoca amma da antika adamsın diyecek öyle değil mi? Önce okul dedin şimdi de cami diyorsun.
Ne fark eder ikisi de hayır işi değil mi? Sonuçta hangisi olursa olsun Osmancık kazanmayacak mı? Kazanacak. İyi o zaman metruk halden kurtarın kentin göbeğini.
Bakınız! Beylerçelebi camiinin tarihi Osmanlı’dan da öteye dayanıyor. Yaklaşık 1000 yıllık cami tabii ki depremler neticesinde bu günlere gelememiş. Halkın Büyükcami olarak bildiği bu caminin kent merkezinde yetersiz kaldığı malum.
Hepimizin son yolculuğa çıktığı musalla taşının bulunduğu Beylerçelebi Camii kentin tam ortasında özellikle cenaze günleri trafik başta olmak üzere kenti kilitlemiyor mu? Kilitliyor.
Sonuçta kenti rahatlatmak adına bu caminin civarında mini bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var mı? Var.
Sakın yanlış anlamayın mimarisi yakın olsa da on asırdan bu yana ecdadın hatıralarını ve adını taşıyan bu camiyi yerinden kaldıralım demek istemiyorum.
Dilerseniz önce Osmancık meydan camiini yani eski hükümet konağı yerine yapılmasını önerdiğim camiyi tartışalım. 
Eğer yapabileceksek sonra Beylerçelebi bölgesine gelelim olmaz mı?
Bakınız! Şimdi eski hükümet konağı yerine cami yapılması için ikna oldunuz mu? İşte o zaman tartışmaya başlayabiliriz.
Yeni Camii önce taş yapı mimarisinde olmalı. Hem de Koyunbaba köprüsü taşından olacak. Dört minareli olacak. Tarihe meydan okuması ve ihtişamı açısından önem arz etmesi için yüksek temel üzerine kurulacak. En az onbeş basmakla çıkılacak. Şadırvanlarında günün 24 saati su şakırdayacak. Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilecek. Minarelerini ne kadar yüksek yapabilirseniz o kadar yüksek olsun. Ramazan aylarında ışıl ışıl mahyaları olsun. Bahçesine çınar ağaçları dikilsin. Son yolculuk için memleketin musalla taşı bu cami de bulunsun.
Mabedin silueti ihtişamı ile D-100 karayolundan Gökbel mevkiinden itibaren görülebilsin ve adeta mini bir Selimiye görüntüsü sunulsun.
Haydi, İmparatorluğa adına veren şehir Osmancık önerime destek ver ki adına yakışır mabedin olsun.
Netice de Beylerçelebi Camii ve bölgesinde trafik rahatlasın ve orada yeni bir çevre düzenlemesi yapılsın. Musalla taşını yeni yapılacak mebede taşıyalım. Adnan Menderes caddesinden itibaren şimdiki musalla taşının olduğu yere doğru bir yol genişletmesi yapalım. Beylerçelebi’nin önünü mini bir meydana çevirelim. Bu meydanda fıskiyeler olsun. Yaşlı cemaat için burada oluşturulacak banklarda dinlenecek ortamlar sunulsun.
Şehir içi trafiği rahatlasın. Yoğunluk yeni camiye doğru verilsin. Musalla taşı da buraya konumlansın. Son yolculuklar buradan yani yeni camiden sağlansın. Hem asri mezarlığa da daha yakın. Hatta trafik sorununu aşmak ve daha çok sevap kazanmak için musalla taşı D-100 karayolu tarafına inşa edilir ve oradan çıkış verilirse Asri mezarlık ile arası yaklaşık 800 metredir ki bu manada cenaze omuzlarda daha uzun süre taşınacağı için sevabınız da çok olur. Yok eğer sevap işini biz hallederiz diyenler içinde yine üst çıkıştan araçlarla mezarlığa ulaşmak kolay olacaktır.
Haydi Osmancık Edirne’nin Selimiye’si, Bursa’nın Ulucami’si ve Çorum’un Meydan Camisi gibi senin de bir mabedin olsun.
On asırlık Türk İslam yurdu Osmancık’a zaten böyle güzellikler yakışır. Yarından tezi yok yeter ki karar verin. Hemen bir dernek kurun, yasal prosedürleri en kısa zamanda aşarak önümüzdeki yaz ortalarında ilk kazmayı vurun.
Eğer böyle bir mabedin adını düşünüyorsanız dert etmeyin. Osmancık adı Osmanlı ile özdeşleşmiş vatandır. Böylesine kutsal bir belde de ismi verilecek mekanı cennet olsun nice evliyalar ve gönül sultanları gelip geçmiştir. Camiinin adı kolay. Siz yeter ki bu hayırda biz varız diyerek yüreğinizi ortaya koyun.
Osmancık karar verdiğinde de dernek için önereceğim ve bizzat tarafımdan ikna edilecek olan ve hayırda yarışacak olan gönül adamlarını da buradan açıklayacağım. Şimdilik adı bende saklı olan ne güzel insanlardan bu fikir için sözler aldım. Yeter ki siz karar verin. En kısa zamanda Osmancık meydan camii için kollarını sıvayacak olan ne gönül insanları var. Allah hepsinden razı olsun.
Koyunbaba hazretlerinin, Akşemseddin hazretlerinin, İmamzade Halil Paşaların, Danişmentoğlu Koca Nizamüddin Mehmet Paşaların ve Pakçe Müezzin Baltacı Mehmet Paşaların torunları adınız şan olsun. Kararınız hayırlı olsun. Bu kutsal vatan toprağında sizin de şanlı bir mabediniz olsun. Yolunuz kutlu ve sonucu mutlu olsun.
Şimdilik adı bende saklı bu kutlu mabede omuz verecek olan işadamlarını daha sonra açıklayacak ve müjdeler vereceğim.
Osmancık kaymakamlığı, Osmancık belediye başkanlığı ve Osmancık müftülüğüne de buradan çağrım olsun. Hayır, işlerinde arzı endam eyleyen bütün sivil toplum örgütleri haydi el ele verin. Omuz omuza ve gönül gönüle yolunuz açık ve camimiz hayırlı olsun.