Kazaların önlenmesi için gerekli tedbirler alınana kadar işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden İlhan Kılıç, Samsun’da bulunan Karayolları Bölge Müdürü Rıfat Silov’u ziyaret etti.

“KAÇIŞ RAMPALARI YAPILSIN”

Bölge Müdürü ile alınacak önlemler konusunda istişarelerde bulunduklarını açıklayan Kılıç,  “Rıfat Silov ile Çorum’la ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldık ve biz de kendilerine şu teklifte bulunduk. Çorum Sıklık Parkı'nın orada herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için oraya birkaç kaçış rampası yapılmasını teklifinde bulunduk ve kendilerinde yakın ilgisiyle karşılaştık” dedi.

“YAPILACAK ÜST GEÇİDİN YERİ YANLIŞ”

Üst geçidin yapılması planlanan yerin yanlış olduğunu bölge müdürüne anlattıklarını kaydeden Kılıç, “Biliyoruz ki  üst geçidin aslında şu yapılan yerin yanlış olduğunu ve insanların çok fazla kullanmayacağını kendilerine söyledik,  şu andaki ellerindeki mevcut üst geçidin oraya denk geldiğini ve oraya olabileceğini bizlere beyan ettiler ve başka bir yere olmayacağını ve genelde de çevre yollarında üst geçitleri 200 metre mesafe olması gerektiğini bize ilettiler” diye konuştu.

Ulukavak Mahallesi Yaşatma ve Dayanışma Derneği olarak daha önce üst geçit yaptırılması için girişimlerde bulunduklarının altını çizen Kılıç, “ 7 ay önce Samsun bölge müdürümüzle görüştüğümüzde üst geçit yapılmasını ve Çorum'a kazandırmak için resmi evrak veren dernek olarak bizdik ve yapılmasını için tüm çalışmaları yaptık, Sayın vekilimiz Ahmet Sami Ceylan ile görüşmüştük daha önceden ve o da bize gerekli desteğe vermişlerdi yani üst geçidinin yapımında dernek olarak bizlerin çok büyük bir çaba ve mücadelesi oldu” şeklinde konuştu.

“YAPTIĞIMIZ İŞLERİ BAŞKALARI ÜSTLENMEYE BAŞLADI”

Yaptıkları işleri şimdi başkalarının üstlenmeye çalıştığına işaret eden Kılıç, “Şimdi görüyoruz ki basına düşen haberlerden, bazı arkadaşlarımızın bu işi kendilerinin üzerinde almaya çalışıyor ama yanılıyorlar, belgeler konuşur biz dernek olarak 7 ay önce gittik görüşmeleri yaptık yapılması için resmi dilekçeye biz verdik. Sağ olsun onlar da bize yakın ilgi  gösterdiler ve bugün geldiğimiz noktada üst geçidinin çevre yolumuza İlim Yayma Kavşağı kazandırdık bazı insanlar kendilerince bir şeyler yaptığını zannediyorlar ama oturduğun yerden bir şeyler kazandırılmıyor” dedi.

“MUHTARLARA BASKI YAPILDI”

Çevre yolunda yaptıkları “Sessiz Çığlık” eylemine de değinen Kılıç, eylem yapılması için derneğin öncülük yapmasını mahalle muhtarlarının talep ettiğini söyledi.

Dernek olarak, muhtarların öncülük yapma tekliflerini kabul ettiklerini belirten Kılıç, “Ama gördük ki eylem günü hepsinin bir mazereti çıktı. Eyleme katılmak istemediler veya katılamadılar. Demek ki arkadaşlar kendilerince birilerinden baskı aldı” diye konuştu.

“MUHTARLAR SİYASETÇİNİN DEĞİL HALKIN YANINDA OLMALI”

 Mahalle muhtarları siyasetçinin yanında değil halkının yanında olmalı gerektiğini kaydeden Kılıç, “Muhtarlarımız halkının hizmetkarı olmalı bir yıldır biz dernek olarak çalışmalar yapıyoruz ama biz bir günde bir güne mahalle muhtarımızı bir çalışmada görmedik, biz defalarca kendisine birlik olalım beraber olalım mahallemize güzel şeyler kazandıralım dediğimiz zaman bize söylenen söz şuydu kesinlikle o projeleri dilendirmeyin diyerek konu kapatın demiştir. O zaman bizden kendilerine şunu beyan etik o zaman bu derneği kapatalım mı? dediğimiz de evet kapatın dediler o zaman bundan sonra bizim sizle çalışma gibi bir durumumuz olamaz biz Ulukavak için çalışmak istiyoruz, biz şu ana kadar hiçbir kurum ve kuruluştan kişiden her hangi bir kuruş para talep etmedik talepte de bulunmadık hiç kimse bize şunu söyleyemez, “Dernek bizden gelip para aldı istedi diyemez” biz şu anda gönüllü olarak çalışıyoruz biz memleketimiz Çorum için mücadelemizi veriyoruz” şeklinde konuştu.