Çorum İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları başladı.

Ağustos ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal, Çorum’a turizmde çağ atlatacak olan Alacahöyük’te yapımına başlanan ve daha sonra yarım bırakılan Tarihi Hitit Barajı etrafına kurulacak ‘Hitit Köyü’ projesinin Çorum İl Koordinasyon Kurulu’nda Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından tekrar gündeme taşınarak, projenin tekrar yapımına başlanacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorum turizmi için oldukça önemli bir proje olan ‘Hitit köyü’ projesinin önemine vurgu yaptı.

İlhami Türksal, “Vali Mustafa Çiftçi, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Hitit Barajı'nın biran önce tamamlanıp devrinin yapılmasıyla ilgili talimat verdi. Hassasiyetinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TARİHİ CAMİLER İÇİN DE TEŞEKKÜR

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin Çorum’da bulunan tarihi camilerin restorasyon için yaptığı çalışmaları da takdirle karşıladığını dile getiren İlhami Türksal, “Vali Mustafa Çiftçi, aynı zamanda tarihi camileri takip ediyor ve restore ettiriyor. Yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.