Çorum İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve gelir elde edilmek üzere, profesyonel teknik ve ekipmanlarla fide üretimi yapılmak ve çiftçilere satmak amacıyla kurulan ve Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne verilen Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisinin Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı’nın yaptığı açıklamalarla göre yılda 1 milyon TL kar etmesi bekleniyordu.
Konunun araştırılması hakkında Çorum İl Genel Meclisine önerge veren Meclis üyeleri, geçmişte Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı’nın tesis için yaptığı “1 yıl içinde Çorum’a 1 Milyon TL gelir” sağlayacağı açıklamalarını göstererek, konunun araştırılmasını önerdi.
Önergenin Meclis’te okunmasının ardından üyelerin oyları ile araştırılmak üzere komisyona havale edildi.

MECLİSTEN DE PARA DESTEĞİ ALMIŞTI

Çorum İl Genel Meclisi tarafından Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne verilen Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisi'nin üretim yapması ve giderlerin karşılanması için Meclis bütçesinden Çorum Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tesis için kullanılmak üzere yüklü miktarda para desteğinde bulunulmuştu. 

MANGALDA KÜL BIRAKMIYORDU
Önergenin okunmasının ardından konuşan Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Çorum Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı’nın geçmişte yaptığı ‘1 milyon TL gelir’ açıklamalarına atıfta bulunarak, “Tarım İl Müdürü meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada tabiri caizse mangalda kül bırakmıyordu” dedi.

SONUCU BİLİYORUZ AMA…
Açıklamalarını sürdüren Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, “İl Tarım ve Orman Müdürü buradan bir yıl içinde 1 milyon kar edeceğimizi taaddüt etmişti. Sonradan tekrar meclise davetimizde bu üretimle ve tesisle ilgili ben soru yönettiğimde kaçamak cevaplar verdi. Sonuç olarak meclisimizin, basının ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi çok önemli. Sonucu biliyoruz ama komisyon çalışır. Gerekli açıklamayı yaparız” ifadelerini kullandı.

ORHAN SARI NE DEMİŞTİ?
Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Türkiye'nin en büyük ve modern tıbbi aromatik bitki serasının Çorum’da olduğunu belirterek yapılan çalışmalar neticesinde 1 yıl içinde Çorum’a 1 milyon liralık getiri sağlayacaklarını açıklamıştı. Tüm illerin belediyelerine yazı yazdığını anlatan Sarı, serada üretilen çiçeklerle ilgili büyük miktarda talepler aldıklarını söylemişti.
Orhan Sarı, tarım konusunda yapılan destek ve hibelerin 1 lirasının dahi boşa harcanmadığını açıklamıştı.
Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Tesisi, Çorum’un Dodurga ilçesinde 120 bin metrekare alan üzerinde 3 milyon 35 bin lira yatırım ile yapıldı.