İhtisas Akademi açılış lansmanına Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın yanı sıra Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek de katıldı.
TÜGVA Çorum  İl Temsilcisi Bahadır Kıyıklık, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“Gençlerimizin bu tarz akademilere ilgi göstermesinden çok mutluyuz. Çünkü 9 farklı alanda alanlarında uzman hocalarımızdan alacakları dersler ile ihtisas sahibi olacaklar, kendilerine özgü yazılar yazacaklar. Kendilerini kariyer hayatlarına hazırlayıp üniversitede sadece akademik bilgi değil, bunun yanı sıra kendilerini de geliştirme ortamı çıkarmış olacaklar. 

Biz inanıyoruz, bu gençlik tarih yazacak, vallahi de yazacak billahi de. Türkiye Yüzyılının kapısını aralarken, entelektüel tavırlı, klas duruşlu, vatanı için, milleti için ben de varım diyen, daha müreffeh bir Türkiye’nin inşası için ben de taş koyacağım diyen, ümmetin derdiyle derlenen bütün genç kardeşlerimize TÜGVA Çorum olarak kapılarımız sonuna kadar açık.

Gençlik için yapılan çalışmalar, gençlik için harcanan mesailer bizler için çok kıymetli. Bu hususta Çorum’da ortaokuldan, liseye, liseden üniversiteye hülasa gençlerin olduğu her alanda çalışmalar yapmak bizler için bir vizyon meselesidir.


İstikamet yeni ufuklar diyoruz. Her geçen gün çalışmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Gençlik için çalışmak gençlik için koşturmak bizim için tercih değil mecburiyettir. Gençler milletin ümididir.


Tabi bu tarz çalışmalar yaparken asil ve soylu öfkemizi de unutmuyoruz.
Filistin’de yaşanan katliamı büyük bir üzüntüyle yüreğimiz yanarak izliyoruz. Katil İsrail’i lanetliyor lanetlemekten de öteye geçerek boykot ediyoruz.
Nasıl ki dün Cumhurbaşkanımızın iradeleriyle Ayasofya Camii ibatede açıldı, İnşallah çok yakın bir zamanda buradaki kardeşlerimizle bir Cuma namazında Mescidi Aksa’da omuz omuza namaz eda edeceğiz. Buna en ufak bir şüphemiz dahi yok.”


Açılış lansmanında ihtisas akademi için tanıtım sunumu yapan TÜGVA Çorum İl Üniversite Koordinatörü Halil İbrahim Ekici, derslerin içeriğini şöyle aktardı:
“Eleştirel düşünce bağlamında küreselleşen dünyada çağı anlamlandırmak dersiyle dünyanın sıkıntılı günlerinde çağımızı nasıl adlandırabiliriz. Çağımızda neler kaybettik veya neler kazandık eleştirel bir ortamda değerlendirme imkanı bulacaklar.”
“Değişen dünyada teknolojinin rolü dijital diplomasi” dersini kendisinin anlatacağını ifade eden Ekici, Türkiye’nin diplomasi yolundaki son yıllarda üstün başarısından ve tarihi bilgilerinden bahsedeceğini aktardı.  
Ekici, şöyle devam etti:
“Yeni medya ve iletişim bağlamında bilgi dersi ile gençlerimizin doğru bilgi medyanın şekillenmesi teknolojinin gelişmesi ile bu gelişmelerin bilgiye olan etkilerini değerlendirecekler.
Küresel ekonomiye karşı yeni arayışlar ve İslam iktisadı
Türkiye ve AB'nin küresel göç sürecinde yürüttükleri politikalar
İslam hukuku ve dünyadaki mevcut örnekleri
İslam dünyasında ki kriz bölgeleri ve güncel durumları
Siber güvenlikte yapay zekanın rolü 
Türkiye'nin yeni dünya düzenindeki yeri ve Türkiye Yüzyılı adlı ders.
Çorum Valisi Doç. Dr. Sn. Zülkif Dağlı, gençlere kendi hayatını anlattıktan sonra Türkiye'nin yeni dünya düzenindeki yeri ve Türkiye Yüzyılı adlı dersi gençlere aktarıp, ardından gençlerin merak ettiği soruları cevapladı.