Memur çocuğu olmam sebebiyle öğrenim hayatımı dört şehir,altı farklı okul, sayısını hatırlayamadığım kadar fazla şube değiştirerek tamamladım.Her girdiğim ortama kolayca uyum sağlamama rağmen, içten içe kendimi geri çekip, kendime yetmeyi ilke edinmişimdir. Peki bunun faydası bana ne oldu? Pandemi günlerini hiç sıkılmadan geçiriyorum. Çünkü kendimle vakit geçirmeyi seviyorum. Yalnız kalabilme gücüne sahibim. Tabi ki insanlarla iletişim kurmayı, vakit geçirmeyi seviyorum ama hayatta her şey insanlar için. Bakın olağanüstü bir durum oldu;insanlar evinden çıkamadı, hala gerekmedikçe toplumla arasına mesafe koyması gerekiyor. Bazı insanlar bunalıma giriyor. Neden? Çünkü hayatları boyunca kendileriyle baş başa kalmamış, ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bunun için size bir kaç ipucu verebilirim. Göreceksiniz nasıl huzur bulacaksınız.
Öncelikle korkmayın. Yalnız değilsiniz. En iyi arkadaşlarınız olmaya aday kitaplara sarılabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için çok iyi bir fırsat. Kendinize yatırım yapıp kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz. Ahiretinize yatırım yapıp Kur’an, Kur’an meali, tefsir...Huzuru bedeninizde ve ruhunuzda hissettiğinizi fark edeceksiniz.
Eve tıkılıp kalmak zorunda değilsiniz. Kısa yürüyüşler yapın, etrafınızdaki canlıları sevin. Çiçeklere, böceklere, gökyüzüne bakın. Derin bir nefes alın. Size bu güzellikleri bağışladığı için Yaradana şükredin. Allah’a teşekkür ettikçe bazı şeyler daha çok çoğalıyor. Tabi bu arada kendinize de teşekkür etmeyi unutmayın tüm yaşanılanlar için, başardığın her şey için. Kimseye zarar vermeden, kimsenin hakkını yemeden bu günlere geldiğin için.
Karşılıksız iyilik yapabilirsiniz. Ama karşılıksız, bir şey beklemeden. Karşılanmayan beklentiler insanları üzer.
Sizi rahatlatan bir müzik açın ve dinleyin.
Kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Unutmayın herkesin hayatı,sevinçleri,üzüntüleri,imkanları farklıdır. Bu yüzden,sahip olduklarına değer katmaya çalışınız.
Özgürlüğün bir faydası da plan, program yaparken kimseye danışmak zorunda değilsiniz. Zaman, mekan gibi tüm koşulları kendine göre ayarlayıp daha üretken olabilirsiniz.
Son olarak mutluluğu aramayınız. Mutlu olmaya bakınız. Mutluluğu aramak, mutluluk getirmiyor.
Sevgiyle kalın. Kendinizin kıymetini bilin ve kendinizi çok sevin. Kendini sevmeyen başkasını sevemez.