'Elektrikten doğalgaza, akaryakıt ürünlerinden ulaşıma yapılan fahiş zamlar hepimizin üzerine kabus gibi çökmüştür' diyen İYİ Parti Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Ercan Şahin, “İktidarın döviz kurunun düşmesi ile övündüğü koşullarda yapılan bu zamlarla ekonomik krizin yükü yine halka, emeği ile geçim mücadelesi veren milyonlara yıkılmaktadır” dedi.

Ekonomideki kötü gidişattan siftah dahi yapamayan esnafımızın sayısı oldukça fazla diyen Şahin, "Vatandaşımız da perişan durumda. Hükümet adeta vatandaşımızı kendi kaderine terk etmiş durumda” dedi.

Ülke ekonomisinin dibe vurduğu, yoksulluğun ve yoksunluğun tüm halkımızca derinden hissedildiği, zam ve enflasyon fırtınasının ardı arkasının kesilmediği tarihi günlerden geçiyoruz diyen Şahin, “Açıkçası, elektrik tüketiminden, gaza, benzinden motorine, yağdan, tuza şekerden tüm temel temizlik malzemelerine, zirai ilaçlardan tüm tarım girdilerine ve tepeden tırnağa tüm temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamlar yönetememenin yükünü halkımızın omuzları üzerine yüklemektir” dedi.

Vatandaş, iktidarın onlara uygun gördüğü maaş ile evine ekmek götüremediği gibi her gün daha da borca batıyor diyen Şahin, “Özellikle faturalara gelen zamlar vatandaşı karanlık ve soğukta bırakmıştır. Kendileri lüks içerisinde itibarlarından tasarruf etmezken, vatandaşın kuru ekmeğine göz dikmişlerdir. Millet bir maaş ile 10 fatura öderken, kendileri 5 maaş ile bir fatura dahi eklememiştir. Kendilerinin rantları her geçen gün büyüyorken, vatandaşın borcu her geçen gün artmıştır.” diye konuştu.