Eğitim-Sen Çorum Şubesi Yürütme Kurulu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Gazetesi yazarı Hrant Dink’in katledilerek öldürülüşünün 7. yıldönümünde bir açıklama yaparak, ““Hrant kalbimizde, adalet yerde yatıyor!” ifadesini kullandı.
Açıklamada; “Artık çok açıktır ki 7 yıldır cinayeti aydınlatmaktan kaçınan AKP, katlin bir numaralı sanığıdır. 7 yıldır herkes tarafından bilinen cinayetin faillerini ‘bulamayan`, ayan beyan ortada olan failleri terfi ettiren ve susarak Hrant`ı unutturacaklarını sanan AKP, cinayetin sorumlusudur” denildi.
Eğitim-Sen Çorum Şubesi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Tam 7 yıl oldu… Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Gazetesi yazarı Hrant Dink katledileli tam 7 yıl oldu. 7 yıldır Hrant Dink, ailesi ve arkadaşları adalet bekliyor.
Cinayeti bildiği halde sessiz kalmayı tercih etti emniyet yetkilileri, deliller ört bas edildi, bizzat devlet içinde planlayanlar görülmedi bile… Tam 7 yıldır katlin gerçek sorumluları adalet önüne çıkarılmadı, herkes tarafından bilinen örgüt ‘yok edildi`, cinayette sorumluluğu olan kamu görevlileri teker teker terfi ettirildi. 
Artık çok açıktır ki 7 yıldır cinayeti aydınlatmaktan kaçınan AKP, katlin bir numaralı sanığıdır. 7 yıldır herkes tarafından bilinen cinayetin faillerini ‘bulamayan`, ayan beyan ortada olan failleri terfi ettiren ve susarak Hrant`ı unutturacaklarını sanan AKP, cinayetin sorumlusudur. 
7 yıl önce Hrant katledildi, adalet ise yok edildi. Şimdi, bizzat AKP tarafından inşa edilen adaletsiz bir hukuk düzeni güçlenerek haksızlığa karşı direnen, adalet isteyen emekçilere ve ezilenlere karşı hukuksuz, keyfi uygulamalarına devam etmektedir... AKP`nin istediği, adalet arayanların olmadığı, herkesin kendisine biat ettiği, kendi otoritesini güçlendirecek sözde adaletin olduğu bir Türkiye’dir. En son Gezi Direnişi’nde insani taleplerle demokratik hakkını kullanarak yaşamına, doğasına sahip çıkanlara karşı gerek kolluk güçlerinin gerekse yargının  ‘’adaleti!’’ ortadadır. Bu günlerde yaşanmakta olan cemaat ve Erdoğan’ın iktidar kavgasından ne Hrant için ne de tek suçları eşit, özgür, demokratik bir ülkede kardeşçe bir arada yaşamı savunmak olan katledilen tüm kardeşlerimiz için adalet çıkmayacağı açıktır.   
Ancak unutulmamalıdır ki 7 yıldır adalet arayanlar, gerçek adalet yerini bulana dek mücadelesine devam edecektir. Hrant`a verdiğimiz söz, bu mücadelenin sözüdür. 7 yıl önce kaybettiğimiz Hrant kardeşimizi mücadele için inadımızla ve sevgimizle anıyoruz.”