Çorum Kızılay Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu Çorum Kızılay Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu

Yıkım kararına ilk tepki Yeniden Refah Partisi’nden geldi. Belediye Meclis Üyesi Sinan Demir, yıkım kararının seçimden sonra uygulanmasına tepki göstererek, “Gönül Belediyeciliğinde yıkmak değil gönüller yapmak vardır. Aşk mı bitti yoksa?” diye sordu.
Çorum'un eski valisi Mustafa Çitçi tarafından yapımı devam ederken gözardı edilen, elektrik, su ve ulaşım gibi hizmetlerin sağlandığı yüzlerce hobi bahçesi hakkında Çorum İl Toprak Koruma Kurulu tarafından yıkım kararı verildi.
Birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan kaçak hobi evleri üzerine önemli çalışma yapıldı.
Çorum'dan Erzurum'a giden vali Mustafa Çiftçi imzasıyla Çorum İl Toprak Koruma Kurulu tarafından hobi bahçesi adı altında belirlenen tüm ruhsatsız yapıların yıkılmasına karar verildiği öğrenildi. 
Kaçak hobi bahçelerinin yıkımını Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve İl Özel İdaresi birlikte uygulayacak.

“HOBİ BAHÇELERİ NEDEN YIKILIYOR? AŞK MI BİTTİ YOKSA?”
Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Sinan Demir, yüzlerce hobi bahçesinin yıkım kararının uygulanacak olmasını mecliste dile getireceklerini ifade etti.
Demir, “Yeniden Refah Partisi olarak önce izin verilen, göz yumulan, sonra da yıkılmasına karar verilen hobi bahçeleri için itiraz ediyoruz. Şimdi insana sormazlar mı yapılırken abone verilirken aklınız neredeydi diye? Seçim zamanı neden dile getirmediniz bu konuyu? İnsanlardan oy almak için mi sustunuz? Nerede sizin gönül belediyeciliğiniz? Gönül belediyeciliğinde yıkmak değil gönüller yapmak vardır. Bu önemli bir konu. İnsanlar o kadar masraf etti ve varını yoğunu döktü, gideceğim bir yer olsun diye. Bu sorunu çözmek ve resmiyete kavuşturmak yerine yıkmak için mücadele ediliyor. Yıkmak çok basit. Hani aşkla çalışırdık, aşk mı bitti yoksa? Farklı planlar mı var? Yeniden Refah Partisi olarak mutlaka konunun takipçisi olacağız” dedi.